خانه » سر تیتر خبرها » یک زن ایرانی‌- بریتانیایی به دلیل اظهارنظر در فیس‌بوک بازداشت شد

یک زن ایرانی‌- بریتانیایی به دلیل اظهارنظر در فیس‌بوک بازداشت شد

یک زن ایرانی‌ شهروند بریتانیا به اتهام «توهین به مقدسات» بازداشت و روانه زندان اوین شده است. همسر وی می‌گوید دلیل این بازداشت «اظهارنظر در فیس‌بوک» بوده است. در همین حال وزارت امورخارجه بریتانیا در بیانیه‌ای اعلام کرده است که بدون اتلاف وقت در حال بررسی این مساله است. در رویدادی دیگر مرتبط با وضعیت حقوق بشر در ایران هم یکی از نزدیکان امیر حکمتی، شهروند ایرانی-آمریکایی که در ایران زندانی است در نامه‌ای از مقامات ایران خواسته است این زندانی را آزاد کنند.

یک زن ایرانی‌ شهروند بریتانیا در جریان سفر به شیراز به اتهام «توهین به مقدسات» بازداشت و روانه زندان اوین شده است.

روزنامه بریتانیایی «ایندیپندنت» از قول داریوش تقی‌پور نوشته که همسرش رویا صابری‌نژاد نوبخت، ۴۷ ساله، مهر‌ماه سال گذشته و دو هفته پس از سفر به ایران٬ زمانی که برای دیدار بستگان خود به شیراز رفته بود٬ بازداشت و به تهران بازگردانده شد.

بر اساس حکم بازداشت خانم نوبخت که یک کپی از آن در اختیار «ایندیپندنت» قرار گرفته است٬ خانم نوبخت به «تجمع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» و «توهین به مقدسات» متهم شده و از مهرماه پارسال در زندان به سر می‌برد.

آقای تقی پور که اکنون در ایران به سر می‌برد گفته است این اتهام‌ها پس از «اعتراف اجباری» همسرش٬ علیه او مطرح شده است.

وی می‌گوید که همسرش به دلیل این‌که در اظهار‌نظری در فیس‌بوک٬ حکومت ایران را «بیش از اندازه مذهبی» خوانده٬ بازداشت شده است.

روزنامه بریتانیایی «دیلی‌میل» نیز از آقای تقی‌پور نقل و قول کرده است که همسرش در زندان اوین نگهداری می‌شود.

وی به روزنامه «منچستر ایونینگ نیوز» نیز گفته است: «وضعیت بسیار بدی است. نمی‌دانیم چه اتفاقی قرار است بیافتد. رویا حالش اصلا خوب نیست. ۱۹ کیلو وزن کم کرده و ترسیده است. او می‌ترسد که حکومت او را اعدام کند.»

خانم نوبخت شهروند بریتانیا است و از شش سال پیش به همراه همسرش در شهر «استاک‌پورت» بریتانیا زندگی می‌کند.

ناصر همایون فکری٬ کارفرمای داریوش تقی‌پور به «ایندیپندت» گفته است که آقای تقی‌‌پور و همسرش افراد سیاسی نیستند.

وی در گفتگو با «دیلی‌میل» تاکید کرده است: «رویا به هیچ‌وجه فعالیت سیاسی نمی‌کند. او یک شهروند معمولی است.»

گروه‌های حقوق بشری مختلف از جمله عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر نیز نسبت به بازداشت خانم نوبخت ابراز نگرانی کرده‌اند.

در یک رویداد دیگر مرتبط با شهروندان دو تابعیته، پزشک پدر امیر حکمتی، شهروند ایرانی-آمریکایی که در ایران زندانی است در نامه‌ای خواسته است با توجه به وخامت حال پدر آقای حکمتی و غیرقابل درمان بودن بیماری او، امیر حکمتی اجازه پیدا کند به آمریکا بازگردد.

در این نامه آمده است علی حکمتی، استاد میکروبیولوژی کالج علمی کاربردی میت در شهر فلینت ایالت میشیگان، با سابقه بیماری دیابت، سکته مغزی و تومور مغزی غیرقابل جراحی، در روز ۲۵ مارس (پنجم فروردین) به بیمارستانی در ایالت میشیگان مراجعه و در آن جا بستری شده است و معلوم نیست که با در نظر گرفتن شرایط جسمانی او چه قدر فرصت حیات برای او باقی مانده است.

دکتر جمی فوربک از بیمارستان مک لین شهر فلینت ایالت میشیگان در این نامه اشاره کرده است که مقامات قضایی ایران می‌توانند نامه او را به عنوان مدرکی حقوقی و پزشکی در نظر بگیرند.

این پزشک آمریکایی در نامه خود همچنین آورده است: خانواده حکمتی امیدوار است که پسرشان بتواند بر بالین پدرش حاضر شود و در این شرایط به خانواده اش یاری رساند.

قوه قضاییه ایران هنوز دریافت چنین نامه را تایید نکرده و واکنشی از سوی ایران به این درخواست نشان داده نشده است. آقای حکمتی در تابستان ۲۰۱۱ میلادی، ۱۳۹۰ خورشیدی، هنگامی که به گفته خانواده‌اش برای دیدار با مادربزرگ خود به ایران سفر کرده بود، بازداشت شد و بعدا به جاسوسی متهم شد. دادگاه انقلاب او را به اعدام محکوم کرد ولی این حکم بعدا لغو و گفته شد که دیوان عالی ایران به محاکمه دوباره او رأی داده است.

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*