۳۰ هزار میلیلارد تومان فرار مالیاتی
تقوی رییس سازمان امور مالیاتى در هشتمین نشست کانون نهادهای سرمایه گذاری با بیان این که تا کنون ۳۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی شناسایی شده است اذعان داشت: بر این اساس باید با استفاده از ابزارهای نوین و تعاملات بیشتر این میزان را به حداقل برسانیم. بازار سرمایه کشور بهعنوان یکی از ارکان لازم برای توسعه کسب و کار و افزایش شفافیت در اقتصاد ایران، در سالهای گذشته رشد بسیاری داشته است و هنوز راهی بسیار طولانی پیش رو دارد. وی همچنین با اشاره به این که از عمر قانون بازار اوراق بهادار و قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید تنها چندسالی گذشته است اظهار داشت: در این شرایط هم برای توسعه و بهبود عملکرد ابزارها و نهادهایی که تاکنون راهاندازی شده است و هم برای ایجاد شرایطی مهیا برای راهاندازی ابزارها و نهادهای جدید، نیاز به همکاری و همفکری گسترده در همه امور و از جمله در امور مالیاتی است. در حال حاضر ۵۰ درصد درآمدهای دولت از طریق مالیات تامین میشود و آثار مثبت آن در بودجه جاری کشور مشهود است.آشنایی همه نهادهای اقتصادی از جمله سازمان امور مالیاتی با شرایط، ابزارها و نهادهای مالی جدید بازار سرمایه به یک ضرورت تبدیل شده است. در حال حاضر ۵۰ درصد درآمدهای دولت از طریق مالیات تامین میشود و آثار مثبت آن در بودجه جاری کشور مشهود است.آشنایی همه نهادهای اقتصادی از جمله سازمان امور مالیاتی با شرایط، ابزارها و نهادهای مالی جدید بازار سرمایه به یک ضرورت تبدیل شده است.
کاهش نرخ سود جدی شده است
محمد رضا حسین زاده رئیس شورای هماهنگی بانکهای دولتی از برنامه شورای پول و اعتبار برای تثبیت و کاهش نرخ سود بانکی خبر داد و در خصوص زمزمههای کاهش نرخ سود به ۱۲ درصد، گفت: نرخ بهره بانکی به طور قطع به کمتر از ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت. مطبق سیاستهای دولت قرار بر این گشته که روند کاهش نرخ سود تدریجی باشد. وی همچنین خاطرنشان کرد که بانکها منتظر تصمیم بانک مرکزی هستند تا نرخ را اعلام کند؛ و ممکن است نرخ پایین تر از نرخ کنونی بیاید.
آمار جدید بیکاران
بررسی آمار بازار کار نشان میدهد که ایران به عنوان کشور در حال توسعه که در سالهای اخیر تحولات جمعیتی مختلفی را تجربه کرده است، در حال حاضر همچنان از نظر بافت جمعیتی دارای ساختار سنی جوان است. محاسبه شاخص جوانان غیر شاغل که در حال تحصیل یا کسب مهارت نیستندف نشان میدهد طی سالهای ۹۰ تا ۹۴ حدود ۳۱ درصد جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال شاغل نبوده و در حال تحصیل یا کسب مهارت نیستند. طبق اطلاعات به دست آمده از مجموع ۱۹ میلیون و ۳۴۲ هزار و ۴۳۳ جوان ۱۵ تا ۲۹ سال تعداد ۷ میلیون و ۳۲۶ هزار و ۲۷ نفر تعداد بیکارانی است که در حال تحصیل یا کسب مهارت نیستند. قسمت نگرانکننده بازار کار مربوط به جوانانی میشود که در عین حال نه در جستجوی کار بوده و نه در حال آموزش یا کسب مهارت؛ این گروه به شدت در معرض خطر به حاشیه رانده شدن از بازار کار و مواجهه با محرومیتها و ناهنجاریهای اجتماعی هستند که توجه ویژه برنامه ریزان برای وضع سیاستهای حمایتی از جمله فراهم کردن امکانات تحصیلی، مهارتآموزی و اشتغال را طلب میکند.
۹۰درصد کالاهای بهداشتی و آرایشی قاچاق و اگثرا تقلبی است
اسماعیلی رئیس اداره آرایشی بهداشتی سازمان غذا و دارو میگوید: با وجود آنکه درتولید داخلی بسیاری از محصولات بهداشتی و آرایشی نه تنها خودکفا هستیم، بلکه بخشی از محصولات ایرانی به کشورهای دیگر هم صادر میشود که این خودش از دارا بودن کیفیت مناسب این کالاها حکایت دارد، معهذا بیش از ۷۰ درصد از محصولات بازار شوینده بهداشتی و آرایشی به کشور قاچاق است. گفته میشود در دنیا، تقریباً بالای نود درصد کالاهایی که در این حوزه قاچاق میشوند تقلبی هستند، یعنی کالای اصل نیستند. در بعضی از استانهای مرزی محصولاتی در بسته بندیهای شبیه به کالای اصلی عرضه میشود که قطعاً بالای نود درصد آنها تقلبی است. کالاهای قاچاق از هیچ گونه ضابطه کنترل کیفی برخوردار نیستند. درحالیکه وقتی یک تولیدکننده داخلی یک محصول شوینده را تولید میکنند، هم مؤسسه استاندارد تحقیقات صنعتی، هم سازمان غذا و دارو، از محل تولیدش، از سطح بازارش به صورت منظم، ادواری، انواع و اقسام دارد نمونهبرداری میکند، در دادن پروانهها دارد کنترل میکند. دهها کارشناس توی این شرکت دارند در حقیقت رصد میشوند و کیفیت یک کالا را ارزیابی میکنند؛ اما این کالایی که قاچاق وارد میشود. اصلاح قوانین و جریمه قاچاق حداقل کاری هست که مردم از مسئولین انتظار دارند. غیرممکن هست تا وقتی که حاشیه سود اجناس کالای قاچاق بالاست و ریسک مقابله با آن پایین هست، انتظار داشت ورود کالای قاچاق به کشور کاهش پیدا کند. اینجاست که باید گفت چشمها را باید شست، جور دیگر باید دید.
بحران آب بسیار جدی است
محمد حاجی رسولیها مدیر عامل سازمان مدیریت آب با تاکید بر اینکه امسال از نظر میزان ذخایر آب شرایط مطلوبی نداریم، گفت: با توجه به اینکه ۱۰ سال است وارد دوران خشکسالی شده ایم، میانگین بارندگی ما درسال جاری نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، اما از آنجایی که امسال در نقاطی از کشور که سال هاست بارندگی در آن اتفاق نیفتاده، شاهد بارندگی بودیم، این تصور ایجاد شده که امسال، سال پر بارانی است. این تصور اشتباه موجب شده امسال نسبت به سال گذشته شرایط بدتری را در زمینه مصرف آب تجربه کنیم. ورودی آب به سدهای کشور در سال جاری حدود ۱۵درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. به گفته این مقام مسوول ۸۰درصد سدهای ما ورودی شان نسبت به گذشته کاهش یافته است، از سویی دیگر میزان بارندگی در کشور امسال نسبت به سال گذشته و حتی نسبت به دراز مدت ۴درصد کاهش یافته است. وی اضافه کرد: دربرنامه ششم توسعه، یک برنامه برای مصرف تدوین شده است. بر اساس این برنامه باید بتوانیم در سال ۱۱ میلیارد مترمکعب از مصرف آب زیر زمینی که اغلب به مصرف کشاورزی می رسد، کم کنیم. میزان مصرف آب زیرزمینی برای مصارف کشاورزی در حال حاضر حدود ۴۱میلیارد مترمکعب است که باید به ۳۱ میلیارد مترمکعب برسد.