خانه » آن سوی خبر » یک مقام امنیتی: جیش العدل از سوی عربستان حمایت می‌شود

یک مقام امنیتی: جیش العدل از سوی عربستان حمایت می‌شود

jishaladl

اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و از چهره‌های ارشد امنیتی در جمهوری اسلامی می‌گوید «جیش‌العدل» از طرف عربستان حمایت می‌شود. کوثری از حسن روحانی خواست «به‌صورت جدی» در جلسه مشترک با نواز شریف و رییس جمهور افغانستان، موضوع قتل یک مرزبان ایرانی را پیگیری کند. جیش العدل که پنج مرزبان ایرانی را از روز ۱۹ بهمن ماه در اسارت خود دارد روز یکشنبه، سوم فروردین، اعلام کرد که «گروهبان یکم جمشید دانایی‌فر» را «در راستای اعلام قبلی سازمان به دار آویخته» است. خبر کشته شدن این مرزبان، با واکنش گسترده ایرانیان در شبکه‌های اجتماعی روبرو شده و بسیاری آن را محکوم کرده‌اند.

اسماعیل کوثری در گفتگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه این «گروهک تروریستی جیش‌العدل از طرف عربستان و کشور‌های این‌چنینی حمایت می‌شوند» گفت: کشور پاکستان کنترلی بر مرزهای خودش ندارد.

کوثری که از چهره‌های ارشد امنیتی است افزود: رییس جمهور ایران در سفر خود به افغانستان که برای جشن نوروز می‌رود، باید به‌صورت جدی در جلسه مشترک با نواز شریف و رییس جمهور افغانستان این موضوع را پیگیری کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: خواسته رییس جمهور ایران از نوازشریف باید این باشد که این موضع و چنین مسایلی در مرز ایران و پاکستان برای همیشه به‌صورت قطعی تمام شود.

وی در ادامه با هشدار به پاکستان گفت: «در صورتی که دولت مرکزی پاکستان توان پیگیری این وضعیت را ندارد، ایران آمادگی سرکوب گروهک جیش العدل را دارد تا وارد عمل شود.»

کوثری با بیان اینکه «ما نمی‌توانیم بیشتر از این منتظر بمانیم تا این گروهک‌ها از مرز پاکستان وارد کشور ایران بشوند» افزود: «جمهوری اسلامی ایران برای تأمین امنیت مرزها کشور هزینه‌های بسیاری کرده است و کشور پاکستان باید اقدامات بسیار زیادی را در مرز پاکستان و ایران انجام دهد.»

این مقام امنیتی همچنین گفت که مجلس این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

اسماعیل کوثری گفت: دولت مرکزی پاکستان باید این گروهک‌ها را پاکسازی کند تا اینکه ارتباط ایران با پاکستان همچنان برقرار باشد.

وی افزود: دولت پاکستان در صورتی که نتواند دراین‌باره کاری کرده و اگر نمی‌توانند اقدامی کند باید اجازه دهند تا ما وارد عمل شویم.

گروه جیش العدل پیش‌تر گفته بود که مرزبانان به اسارت گرفته شده را تنها در صورتی آزاد خواهد کرد که ۵۰ زندانی عضو جیش‌العدل، ٢٠٠ نفر از افراد سنی مذهب زندانی در ایران و همچنین ۵۰ نفر از زنان سنی که به گفته جیش‌العدل در سوریه در بازداشت هستند، آزاد شوند.

مقام‌های ایران هر گونه مذاکره با جیش‌العدل که ماهیت آن را تروریستی می‌دانند رد کرده‌اند ولی اسفندماه گذشته، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی گفت که تماس‌هایی با این گروه برقرار شده است.

اظهارات اسماعیل کوثری که از چهره‌های ارشد امنیتی در ایران است، به‌نظر می‌رسد که بیشتر مصرف داخلی داشته باشد، چراکه به دنبال اعلام خبر کشته شدن یکی از مرزبانان ربوده شده توسط جیش‌العدل، موجی از نفرت علیه این گروه و نیز حاکمان رژیم ایران در فضای مجازی برخاست. کاربران فضای مجازی با انتقاد شدید از اینکه جمهوری اسلامی نتوانسته طی مدت بیش از دو ماه این پنج سرباز گروگان گرفته شده را آزاد کند در این خصوص نوشتند: «وقتی حکومت ایران از تامین امنیت در مرزها عاجز است، و وقتی این رژیم نمی‌تواند جان سربازان خود را تامین کند، جاه‌طلبی‌های نظامی آن در منطقه و جهان لاف‌زنی است تا واقعیت.»

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*