حسن روحانی برای بار دوم با انتقاد از کسانی که با شعار ایستادگی در برابر ابرقدرتها جیب مردم را میزنند تاکید کرد که صبر او در برابر شعار و تهمت زیاد است.
در روزهای اخیر گروهی از سیاستمداران اصولگرا و محافظه کار و برخی از چهرههای تندروی سیاسی، با برگزاری جلسات و نشستهای عمومی، رشته حملاتی را با شعار «دلواپسیم» به سیاستهای دولت آقای روحانی در امور خارجی وارد کرده اند. روحانی پیش از این نیز تاکید کرده بود که عدهای در داخل کشور به خاطر تحریمهای بینالمللی علیه ایران ثروتاندوزی کردهاند. از سرداران سپاه بهعنوان رانتخواران حوزهی تحریم نام برده میشود.
روحانی هشدار داد که مردم نگذارند عدهای دوباره با شعر و شعار راه بزرگی را که ملت ما در خرداد سال گذشته برگزید و انتخاب کرد، منحرف کنند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به مباحثی که درباره «استقلال و عزت» کشور وجود دارد، تلاش کرد تصویری از اقتصاد ایران به دست بدهد که گویای مشکلات عمیق آن است.
به گفته آقای روحانی، بخش بزرگی از مردم ایران نیازمند هستند یا به تعبیری زیر خط فقر زندگی میکنند» و دولت همچنان برای تامین مواد غذایی اساسی، مانند گندم «نیاز به واردات دارد.
رییس جمهوری ایران افزود: «این برای هیچ ملتی جای افتخار نیست که دولت در فکر آن باشد برای نان مردم از بازار دیگران گندم تهیه کند.»
تنها یک روز قبل از این سخنان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی، نیز از نابسامانیهای شدید اقتصادی در کشور گفته بود که در آن تورم به ۳۰ تا ۴۰ درصد رسیده است.
لاریجانی همچنین نسبت به حاشیهپردازیها علیه دولت حسن روحانی هشدار داد و خواستار ایجاد آرامش در کشور برای غلبه بر مشکلات شده است.
اما با این حال حسن روحانی تاکید میکند که در مواجهه با انتقادات «حوصله زیادی» دارد و گفت: «من به عنوان یک خادم به شما میگویم که خداوند تا امروز به من حوصله زیادی داده است. حرفها را میشنوم و در سایتها میخوانم و از گوشه کنار به گوش من میرسد اما تا امروز کاملا بیاعتنا بودم. فقط یک نکته به ذهن من آمد که خدایا گویی میخواهی با این نیشها و آزارها انشاءالله اجر ما را مضاعف کنی.»
وی در نهایت اظهار داشت: «عدهای پیدا میشوند که با زبانشان نیش میزنند و به تعبیر عامیانه، طرف را در جامعه خیط میکنند و بعد لذت میبرند که خوب خرابش کردم؛ اینها آدمهای بیمار در جامعه هستند. اینها نیاز به مددکاری دارند و باید دستشان را بگیریم.»
اما ساعاتی بعد از سخنان حسن روحانی مهدی کوچکزاده٬ نماینده مجلس گفت دولت حسن روحانی توان حل مشکلات را ندارد و به شدت به دنبال این است که تقصیر را گردن دیگران بیندازد و بگوید که نمیگذارند کار کنیم.
کوچکزاده به خبرگزاری «نسیم» گفت: دولت هم به لحاظ سنی و هم به لحاظ فضایی که در آن قرار دارد از عهده حل مشکلاتی که برای حل آن شعار داده بر نمیآید.
وی افزوده صدا و سیما به این خاطر که دولتیها خواهند گفت ببینید نمیگذارند ما کار کنیم به منتقدان توافقنامه ژنو اجازه حضور در تلویزیون را نداده است.
این نماینده محافظهکار مجلس همچنین با انتقاد از نحوه برخورد دولت حسن روحانی با منتقدان خود گفته این دولت تنها خود را «معتدل» میداند و «هر کس غیر خود را افراطی میخواند.»
به گفته وی «دولت چندین مرتبه مخالفان خود را با عناوینی چون حداقلی، کم سواد و یا موارد دیگری مشابه با این متهم» و هفتهنامه «۹ دی» را به «زشتترین» شکل ممکن توقیف کرده است.
مخالفان سیاستهای هستهای دولت روحانی میگویند که مذاکرات ایران و قدرتهای جهانی تاکنون «منافی استقلال و عزت» کشور بوده و به معنای نابودی «دستاوردهای هستهای» ایران است. این مخالفتها بهویژه در روزهای اخیر و در آستانه دور جدید مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ اوج گرفته است و نمونه آن برگزاری همایشی بود با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس و مقامات دولت سابق ایران که در جریان آن علیه دولت آقای روحانی شعار داده شد. مخالفان گفتگوهای هستهای ایران همچنین روز جمعه گذشته یک راهپیمایی در تهران ترتیب دادند که در آن بر تقابل با آمریکا و قدرتهای جهانی تاکید شد. در همین راستا مصطفی تاجزاده هفته گذشته از زندان اوین به روحانی هشدار داد که همه تخریبها و حملهی رسانههای وابسته به سپاه پاسداران و «شبکههای هزارنام اقتدارگراها به یک اتاق فکر در سپاه» برمیگردد.