رییس مجلس ایران با بیان اینکه شرایط کشور، «حساس و پیچیده» است گفت: «غصه پردردی است که چرا به این وضع رسیدیم.» لاریجانی که پیشتر هم گفته بود شرایط کشور حساس است گفت از بیکاری و وضعیت اقتصادی انتقاد کرد. در همین حال احمد توکلی٬ نماینده مجلس هم با اشاره به وضعیت اقتصادی گفت تورم موجود در ایران هرگز تعدیل نمیشود محافظهکاران معتدل در جمهوری اسلامی هشت سال ریاست جمهوری احمدینژاد و مدیریت او را عامل اصلی وضعیت اقتصادی کشور میدانند. احمدینژاد مورد حمایت مستقیم علی خامنهای بود اما اصولگرایان معتدل با جدا کردن نقش خامنهای از رییس دولت سابق؛ انتقادهای خود را مطرح میکنند.
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی طی یک سخنرانی گفت: «شرایط کشورمان، شرایط حساس و پیچیدهای از نظر اقتصادی و بینالمللی است؛ کاری به دلایل ندارم که غصه پردردی است که چرا به این وضع رسیدیم اما هم در اقتصاد پیچیدگیهایی بوجود آمده و هم بیکاری، تورم و فقر در کشور مسایل مهمی است.»
به گزارش خبرگزاری ایرنا، علی لاریجانی با بیان اینکه «تورم منجر به فقر میشود»، اظهار داشت: «طی دو سه سال اخیر تورم خیلی بالا بودهاست در حالی که اقتصاد سالم نمیتواند اینطور باشد و در اقتصاد ناسالم است که تورم به ۳۰، ۴۰ درصد میرسد.»
وی افزود که «اگر بخواهیم اقتصاد به طرف تولید برود و بیکاری علاج شود، نیازمند آرامش در داخل هستیم.»
رییس قوه مقننه اضافه کرد: «اگر مسائل حاشیهای تبدیل به متن شود، سرمایهگذاری صورت نمیگیرد و افراد به سمت فعالیتهای زودبازده میروند که این هم اشتغال ایجاد نمیکند.»
لاریجانی در ادامه سخنرانی خود گفت: «در عرصه بینالمللی مصاف پیچیدهای داریم و حرفهایی طی روزهای اخیر از طرف غربیها مطرح میشود که نشان میدهد آنها طور دیگری فکر میکنند و نگاهشان به مساله هستهای متفاوت است.»
وی ادامه داد: «مثل این که باورشان شده ایران به طور شماتیک فناوری صلحآمیز هستهای را دنبال میکند در حالی که آنها دچار اشتباه محاسباتی شدهاند و ما با امر واقعی مواجه هستیم که حاصل تلاش دانشمندان ایران بودهاست.»
علی لاریجانی با بیان این که «دنبال صورت بزککرده برای فناوری هستهای نیستیم»، اظهار داشت: «اینها احساس میکنند کار ظاهری را شکل میدهند و در این شرایط حفظ وحدت ضروری است.»
علی لاریجانی در روزهای اخیر هشدارهای متعددی در مورد وخیم بودن وضعیت تورم و اشتغال در ایران داده و بر پرهیز از حاشیهسازیها برای دولت روحانی تأکید کردهاست.
او روز یکشنبه، ۱۴ اردیبهشت هم گفتهبود که کشور در شرایط عادی قرار ندارد و از وضعیت مدیریت در دولت محمود احمدینژاد به شدت انتقاد کرده و گفتهبود که آن دولت با وجود ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی، تورم ۴۰ درصدی را برای مردم به ارمغان آورد.
لاریجانی همچنین پس از برگزاری همایش «دلواپسان» و انتقاد شرکتکنندگان در این همایش به آنچه «سازشکاری» دولت روحانی در مساله هستهای خواندند، گفت که «تمام بخشهای کشور باید از مذاکرات دفاع کنند.»
وی افزود که رفع دو معضل اشتغال و تورم در گرو «حرکت چرخ تولید کشور» است، و بنابر این «مشکلات کشور اجازه حاشیهپردازی نمیدهد.»
در همین راستا احمد توکلی٬ نمایندهی اصولگرای مجلس هم با اشاره به وضعیت وخیم اقتصادی در ایران گفت: تورم موجود در ایران «هرگز» تعدیل نمیشود و سیاستهای «غلط» دولت احمدینژاد در چهار سال دولت روحانی هم «تعدیل» و «تنظیم» نخواهد شد.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو»٬ توکلی اقتصاد ایران را اقتصادی «مریض» دانسته که مدعیان «علاج ضربتی» آن «ساده» یا «شارلاتان» هستند.
وی با انتقاد از سیاستهای اقتصادی دولت احمدینژاد٬ نتیجه اجرای طرحهای زودبازده در دولتهای نهم و دهم را «اتلاف منابع ملی» دانسته و گفته این سیاست جوانان بیکار را «بدهکار» هم کرد.
اظهارات احمد توکلی در خصوص اینکه تورم هرگز در ایران تعدیل نمیشود در حالی است که حسن روحانی چندی پیش اعلام کرده بود که نرخ تورم در ایران ۴۳ درصد بود که در پایان سال ۹۲ طبق اعلام بانک مرکزی به حدود ۳۴ درصد رسیده است. همچنین بانک مرکزی هم در سال ۹۳ اعلام کرده بود نرخ تورم به ۳۲ درصد کاهش یافته است. با این حال اما کارشناسان اقتصادی میگویند قیمتهای موجود در بازار واقعیت دیگری را نشان میدهد.