در میان خیل جوایز آکادمی اسکار، بخشی هم به بهترین فیلمنامه اقتباسی اختصاص پیدا کرده که هر سال به نویسنده فیلمنامهای مقتبس از منبعی دیگر مانند رمان، نمایشنامه و غیره اهدا میشود .
روزنامه نیویورک تایمز چند روز پیش و قبل تر از اعلام برندگان نودمین دوره این جایزه معتبر سینمایی، از سه رمانی یاد کرد که شانس بیشتری برای کسب این عنوان داشتند، یکی از این سه کتاب هم رمان «مرا با نامت صدا کن» نوشته آندره آسیمان بود که سرانجام هم توانست این عنوان را کسب کند .
فیلم ساخته شده بر اساس این رمان را لوکا گوادانینو کارگردانی کرده است که داستان «الیو» پسر ۱۷ ساله آمریکایی یهودی را روایت میکند که در یک محله ایتالیایی با والدینش زندگی میکند. پدرش استاد باستانشناسی است و در تابستان سال ۱۹۸۳ از یک دانشجوی یهودی دیگر به نام «الیور» دعوت میکند پیش آنها زندگی کند و به مقالههای دانشگاهیش کمک میکند. الیو دوستدار کتاب و نابغهای در موسیقی است. برعکس الیور پسری بیقید است و شخصیتی کاملاً متضاد با الیو دارد .
جایزه بهترین فیلمنامه اقتباسی به فیلمنامه این فیلم نوشته جیمز آیوری ۸۹ ساله اعطاء شد. آیوری به خاطر نوشتن این فیلمنامه جایزه مشابهی از آکادمی هنرهای فیلم و تلویزیون بریتانیا (بفتا) کسب کرد . جیمز آیوری مسنترین فردی است که در بخش های رقابتی، جایزه اسکار دریافت کرده است. او پیش از این برای فیلمهای «بازمانده روز» ، «هواردز اند» و «اتاقی با چشمانداز» نامزد دریافت جایزه اسکار شده بود .
پیراهنی که جیمز آیوری دیشب در مراسم اسکار پوشیده بود توجه رسانهها را به خود جلب کرد. بر روی پیراهن جیمز نقشی از تیموتی شلمه هنرپیشه فیلم نقش بسته بود. جیمز آیوری بعد از حاضر شدن در مقابل جمعیت از نویسنده رمان تشکر کرد و گفت من فیلمنامه را در کوتاهترین زمان ممکن نوشتم. وی گفت: «رمان آسیمان یک رمان جهان شمول است که همه مردم جهان با این پدیده درگیر هستند.»
آندره آسیمان استاد دانشگاه ادبیات فرانسوی و نویسنده رمان در واکنش به دریافت جایزه اسکار توسط آیوری گفت: « نمیتوانم درباره این جایزه صحبت کنم، چون تخصص آن را ندارم و در حال حاضر نیز روی یک کتاب دیگر کار میکنم. با این وجود باید بگویم که فیلم تاثیر زیادی روی مخاطب داشت. من هم به عنوان مخاطب باید بگویم که نمیتوان موضوع فیلم را در جامعه امروزی پنهان کرد.»
به گفته آسیمان کتاب و فیلم موضوع منحصر به فردی دارند و نوشتن این کتاب، نظر و دیدگاهش را درباره جهان تغییر داده است. وی گفت: «به نظرم فیلم تا حدود زیادی توانسته شخصیتهای کتاب را به خوبی نشان دهد. به عنوان نویسنده الان یادم نمیآید چه نظری درباره شخصیتهای فیلم داشتم ولی حالا که نگاه میکنم چیزهای جالبی به ذهنم میآید.»
پیتر اسپیرز، تهیه کننده فیلم در اظهاراتی گفت که تمام صحنه های فیلم از روی رمان برداشته شده است و چیز زیادی به آن اضافه نشده است. وی گفت: «ما میخواستیم به اصل داستان وفادار باشیم و به خاطر همین آیوری در فیلمنامهاش چیز خاصی به آن اضافه یا از مطالب کتاب اصلی حذف نکرد.»
آسیمان در حال حاضر در کنار نویسندگی به طور فعال به تدریس ادبیات فرانسوی قرن هفدهم میلادی در دانشگاه پرینستون مشغول است. وی علاقه خاصی به مارسل پروست، نویسنده فرانسوی دارد و در کلاسهای درس آثار وی را به دانشجویان توصیه میکند. او خودش درباره سبک تدریسش بر اساس کارهای پروست میگوید: «همیشه علاقه خودم به کتابهای پروست را به دانشجویان نیز انتقال دادم و سعی کردم چیزی که خودم در خواندن کتابهای پروست تجربه کردم را به دانشجویان نیز انتقال دهم»
او میگوید:«کتابهای بزرگ از نویسندگان بزرگ به ما یاد میدهد که چگونه انسان خوبی باشیم و چطور خودمان را بهتر بشناسیم. تمام نویسندگان بزرگ در دنیا چیزهایی را به ما میگویند که به طور حتم پیشتر آنها را شنیدهایم ولی در قالب کلمات طوری بیان میشود که هر کدام میتواند درس زندگی باشد»
در گزارش نیویورکتایمز کتابهای دیگری برای کسب دریافت اسکار نامزد شده بودند ، یکی کتاب «لجنزار» نوشته هیلاری جوردن و دیگری «اعجوبه» نوشته آر.جی.پالاسیو.
داستان کتاب «لجنزار» در سالهای دهه چهل میلادی در شهر میسیسیپی آمریکا رخ می دهد و بر بر پایه زندگی و شرح حال خانواده کشاورز «مکآلن» است که در دوران بعد از جنگ جهانی دوم با چالش نژادپرستی روبرو هستند. آنها در کنار خانوادههای سیاهپوست مجبور هستند بین خوبی و بدی سرنوشت خود را در مسیر صحیح انتخاب کنند.
رمان اعجوبه در سبک ادبیات کودک و نوجوان و سر گذشت یک نوجوان منتشر شدهاست. این اثر برنده جایزه دانش آموزان مین سال ۲۰۱۴ و برنده جایزه مارک تواین سال ۲۰۱۵ شده است. آگوست پالمن با والدینش در ارتفاعات شمال رودخانه در منهتن زندگی میکنند. او دارای یک وضعیت پزشکی است، که اغلب با سندرم تریچر کالینز شناخته میشود، که باعث شده او بسیاری از جراحیهای صورت خود را تحمل کند.
“هنرمند فاجعه” نوشته اسکات نویشتاتر و مایکل اچ. وبر بر مبنای کتاب “هنرمند فاجعه: زندگی من داخل اتاق، بهترین فیلم بد تاریخ” به قلم گرگ سسترو و تام بیسل، “لوگان” نوشته اسکات فرانک، جیمز منگولد و مایکل گرین بر مبنای داستانی از منگولد برگرفته از شخصیتهای کتابهای مصور و فیلمهای سینمایی “افراد ایکس”، “بازی مالی” نوشته آرون سورکین بر مبنای کتابی از مالی بلوم دیگر نامزدهای بخش بهترین فیلمنامه اقتباسی بودند.