خانه » هنر و ادبیات » 10 کتاب برتر سال 2017 به انتخاب مجله نیویورک‌تایمز/لیلا سامانی

10 کتاب برتر سال 2017 به انتخاب مجله نیویورک‌تایمز/لیلا سامانی

هر ساله و با نزدیک شدن به پایان سال میلادی مجلات و روزنامه‌های مختلف خارجی فهرستی از بهترین‌های سال را در زمینه آثار داستانی، غیرداستانی، و ادبیات کودک معرفی می‌کنند. مجله «نیویورک‌تایمز» در اقدامی جالب و متفاوت ده کتاب برتر سال ۲۰۱۷ در حوزه داستان و آثار غیرداستانی را در یک گروه معرفی کرده است. در این مطلب نگاهی کوتاه به ده اثر برتر ۲۰۱۷ از نگاه مجله «نیویورک‌تایمز» خواهیم داشت.

همه فهرست‌های معرفی برترین آثار سال ۲۰۱۷ میلادی یک گزینه مشترک را در خود جای داده‌اند؛ «لینکلن در باردو»! اما خبری از اولین رمان نویسنده آمریکایی، جورج ساندرز و برنده جایزه بوکر ۲۰۱۷ در فهرست برترین آثار مجله نیویورک‌تایمز نیست و همین موضوع نشان از ارائه فهرستی متفاوت دارد.

 

«پاییز» نوشته آلی اسمیت

داستان دوستی ترانه‌سرایی مسن با فرزند همسایه، موضوع اصلی کتاب آلی اسمیت را تشکیل می‌دهد. اتفاقات داستان از دهه ۱۹۶۰ میلادی شروع می‌شود و تا بریتانیایی که از اتحادیه اروپا خارج شده، ادامه می‌یابد. این کتاب که اولین جلد از چهارگانه فصلی نویسنده زن انگلیسی است، از پیچیدگی تخیل انسان سخن می‌گوید و به انسان می‌آموزد چگونه زندگی کند و به اتفاقات پیرامون خود توجه کند.

«از غرب خارج شوید» نوشته محسن حمید

محسن حمید، نویسنده پاکستانی با کتاب «از غرب خارج شوید» در فهرست نامزدهای نهایی جایزه بوکر قرار داشت اما قافیه را به جورج ساندرز آمریکایی باخت. داستان عاشقانه زوجی پاکستانی که با شروع جنگ در شهرشان آغاز می‌شود. شهری که نامی ندارد اما شباهت زیادی به «لاهور» دارد. تنها مسیر امن موجود در شهر دری جادویی است که این دو عاشق را از خطرهای زیادی دور می‌کند و دیگر پناهندگان به شهرهای غربی پناه می‌برند؛ جایی که در آن خطرات بیشتری تهدیدشان می‌کند، زیرا شهروندان شهرهای غربی معتقدند این پناهندگان بی‌پناه باید از کشور آن‌ها خارج شوند.

«پاچینکو» نوشته مین جین لی

رمان لی از اتفاقات جذاب چهار نسل از یک خانواده کره‌ای بهره می‌گیرد و حوادث تاریخی و سیاسی که این چهار نسل تجربه کردند را از خلال داستان شخصی افراد به خواننده ارائه می‌دهد؛ از کره‌ای که در اوایل قرن بیستم توسط ژاپن اشغال شد و حتی اتفاقات رخ داده در ژاپن، تا پیش از جنگ جهانی دوم! در این کتاب با دغدغه‌های شخصی بشر چون هویت و مفهوم سرزمین و تعلق روبه‌رو می‌شویم و نویسنده با جمله اول کتاب -«تاریخ همه ما را ناامید کرده است، اما مهم نیست.»- خواننده را شگفت‌زده می‌کند.

«قدرت» نوشته نایومی آلدرمن

آلدرمن معتقد است لحظه کنونی انسان متشکل از تاریخ، جنگ‌ها و سیاست توسط زنان که در قدرت هستند تحت تأثیر قرار گرفته است. داستانی جذاب که نشان می‌دهد قدرت موجب به فاسد کشیدن هر نظام و انسانی می‌شود.

«بخوان، مدفون، بخوان» نوشته جسمین وارد

سومین کتاب جسمین وارد در سرزمین خیالی «بوآس سائوواژ» عمق احساسات نویسنده را به خوبی نشان می‌دهد. کتاب جدید وارد، تخصص ویژه‌ او را در داستان‌نویسی و مشاهده دقیق رفتار انسانی و اجتماعی به خواننده یادآوری کند. «بخوان، مدفون، بخوان» هفته گذشته جایزه ملی کتاب آمریکا در بخش داستانی را برای دومین بار نصیب جسمین وارد کرد.

 

«تکامل زیبایی: چگونه تئوری فراموش‌شده‌ داروین دنیای حیوانات و ما را شکل داد»

نوشته ریچارد او. پرام

اگر به دنبال اثری هستید که هم درباره تغییرات فمینیستی دنیا و تغییر نگاه انسان به جسمش و هم درباره پرندگان باشد، این کتاب غیرداستانی را به شما پیشنهاد می‌کنیم. پرام، پرنده‌شناس نگاهی دوباره به تئوری فراموش‌شده‌یِ داروین درباره انتخاب همسر می‌اندازد. او تئوری علمی داروین را با توصیف پرندگان آغاز می‌کند و با انسان‌ها به پایان می‌رساند.

«گرانت» نوشته ران چرنو

«گرانت» زندگینامه جدیدی درباره اولیسس گرانت، فرمانده نظامی دوره جنگ‌های داخلی آمریکا و هجدهمین رئیس‌جمهور ایالات متحده است. چرنو با نوشتن این کتاب در پی یادآوری وجود مردان باکفایتی چون گرانت در کاخ سفید است و حضور او را با افراد جدیدی چون دونالد ترامپ که از صلاحیت لازم برخوردار نیستند، مقایسه می‌کند.

«زندانی کردن خودمان: جنایت و مکافات در آمریکای سیاه»

نوشته جیمز فورمن جونیور

فورمن در واشنگتن وکیل تسخیری است و در این کتاب نشان می‌دهد چگونه مسئولین سیاه‌پوست از دهه ۱۹۷۰ میلادی در پی از بین بردن تبعیض نژادی در آمریکا هستند. نویسنده معتقد است برچیدن سیستم زندان در کشور مستلزم درک جدیدی از عدالت است که تأکید بر مسئولیت‌پذیری و نه انتقام‌جویی دارد.

«آتش‌سوزی: رویای آمریکایی لورا اینگالز وایلدر»

نوشته کارولاین فریزر

کارولاین فریزر در این اثر غیرداستانی زندگینامه نویسنده مورد علاقه خود لورا اینگالز-نویسنده‌ کتاب «خانه کوچک در آتش»- را می‌نویسد.

«پدر روحانی» نوشته پاتریشیا لاکوود


در این داستان نویسنده ماجراهای خانوادگی‌ خود را با بحران پیری ترکیب می‌کند. پدر لاکوود، روحانی مسیحی بود که اعتبار خاصی در واتیکان داشت و نویسنده به همراه همسرش برای مدتی در کنار پدرش زندگی می‌کرد. این کتاب به خواننده ثابت می‌کند که لاکوود نویسنده

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*