بهارک عرفان
حالا نزدیک به چهار سال از کلید خوردن سریال سخنان جنجالی «فرج الله سلحشور» می گذرد. او که طی این مدت هربار قشر سینماپیشه را نشانه گرفته و زبان به انتقادهایی اتهام گونه و توهین آمیز گشوده است، این بار در مراسمی که به تجلیل از خود او اختصاص داشت، به رخشان بنی اعتماد و فیلم جدیدش «قصهها» حمله کرد و گفت: سرتاپای قصهها و آنچه که در سینما روایت میشود دروغ است.
سلحشور با بیان این که «قصه باید واقعی و عبرتآموز باشد» اضافه کرد که در کشور ما ضرر بانکها بیشتر از سودشان است: «ما در کشورمان مقولهای به نام بانک داریم که میدانیم از کجا آمده و در حال وارد کردن چه لطماتی به انقلاب است. به باور من سینما و حرکت نمایشی آن در حال حاضر اگر ضررش بیشتر از بانک نباشد کمتر از آن نیست.»
این کارگردان آرزویش را ایجاد سینمای اسلامی دانست و طی جملاتی تند درباره رخشان بنیاعتماد و فیلم «قصهها» گفت: «شما الان را ببینید، همین الان چه کسانی را در سینما برای مردم الگو میکنند؟ کسی که نه ظاهر و نه واقعشان نشانی از خدا و پیغمبر ندارد. سینماگری که به راحتی به همه مسئولان اهانت میکند و میگوید فیلمم را اکران میکنم و مردی هم نمیبینم که جلوی اکران آن را بگیرد. این در حالی است که فیلم او درباره فتنه است و در این مملکت هم هیچ کس به او نمیگوید که خانم حرف حساب تو چیست؟ وقتی امام خامنهای علیه فتنه موضع دارد، چطور این خانم میتواند برای آن فیلم بسازد و به هیچ کس هم محل نگذارد.»
اشارهی سلحشور به سخنان رخشان بنی اعتناد در نشست مطبوعاتی نمایش فیلم در جشنواره فیلم فجر است که با اشاره به مسئولان سینمایی دولت احمدینژاد گفته بود کسی نمیتواند جلوی فیلم ساختن او را بگیرد.
ماجرای سریالهای جنجالی سلحشور به مهرماه سال ۹۰ بازمی گردد زمانی که در جامعه ی مطبوعاتی ایران و مطبوعات زرد سینمایی اخبار تایید نشدهای مبنی بر حضور آنجلینا جولی بازیگر خوش آوازه ی سینمای آمریکا در ایران مطرح شد. هر چند که جملگی این اخبار و احوال تنها در حد گمانه زنی باقی ماند و هیچ گاه رنگ و بوی واقعیت نگرفت، اما کارگردان « یوسف پیامبر» که پیشتر از آن در ماجرای سرقت فیلمنامه خبرساز شده بود، این فرصت را پیدا کرد تا در اظهار نظری توهین آمیز و بی منطق، سینمای ایران را به «فاحشه خانه » و زنان سینمای ایران را به «فاحشه» مانند کند.
وی در اظهاراتش باب حضور ستاره ی سینمای هالیوود در ایران، سفیر صلح سازمان ملل را یک «فاحشه ی بین المللی» خوانده و گفتهبود:
«باید دید چه شخصی اجازه می دهد آنجلینا جولی به ایران بیاید، آمدن وی به ایران اتفاق خوبی است، سینمایی که فاحشه خانه است باید برای ادامه فعالیت خود نیز فاحشه بین المللی بیاورد. سینمای ایران فاحشه خانه است، مگر صبح تا شب عکس های هنرمندان چاپ نمی شود. وقتی زنهای ما افتخارشان این است که عکس های خود را به صورت نیمه عریان در اینترنت بگذارند، یعنی خودشان یک پا آنجلینا جولی هستند…»
همان زمان خشان بنیاعتماد، در واکنش به این سخنان با انتشار یادداشتی چنین نوشت:
« به حکم اعتقادات مورد ادعای خود گوینده، او باید به شلاق مجازات تهمت، سیاه و کبود شود اما میدانم برخورد مدنی و شکایت به محکمه بردن در این وانفسا در پیچش و خمش حامیان ایشان ره به ترکستان میبرد… »
در همین زمینه ماه گذشته در مراسمی که خبرگزاری فارس – وابسته به سپاه پاسداران- در نکوداشت فرجالله سلحشور برگزار کرده بود، جهانگیر الماسی، دیگر بازیگر حکومتی، دربارهی تاثیر حرفهای سلحشور بر آنجلینا جولی گفت شاید او و سلحشور مامور تغییر این بازیگر آمریکایی بودهاند.او همچنین عنوان کرد صحبتهای سلحشور درباره وضعیت بازیگران زن روی آنجلینا جولی تاثیر گذاشت و باعث شد که او حتی در بازی کردن در فیلمهایش تغییر نگاهی داشته باشد و از این جهت به سلحشور تبریک گفت.