بار دیگر یک مقام ارشد نظامی ایران تایید کرد که جمهوری اسلامی در سوریه حضوری نظامی دارد. محمد اسکندری٬ فرمانده سپاه ملایر در این خصوص گفت که سپاه پاسداران ۴۲ تیپ و ۱۳۸ گردان مجهز را برای جنگ با مخالفان بشار اسد در داخل خاک سوریه آماده کرده است. اگرچه براساس گزارش رسانههای مستقل جمهوری اسلامی حضور نظامی در دمشق دارد و علیه مخالفان اسد میجنگد، اما مقامات رژیم همواره این حضور را رد کردهاند. با این حال گهگاه یکی از مقامات سپاه این موضوع را اعلام میکند.
به گزارش وبسایت رسمی سپاه، محمد اسکندری٬ فرمانده سپاه ملایر رسما تایید کرد که جمهوری اسلامی در سوریه حضور نظامی دارد.
محمد اسکندری، فرمانده سپاه ملایر گفت که سپاه پاسداران ۴۲ تیپ و ۱۳۸ گردان مجهز را برای جنگ با مخالفان بشار اسد در داخل خاک سوریه آماده کرده است.
وی گفت: «سوریه در حال حاضر به سلاح و ادوات جنگی احتیاج ندارد و فرماندهان سپاه در این کشور ۴۲ تیپ و ۱۳۸ گردان مجهز آماده کردهاند و از نظر نظامی آمادگی کامل برای جنگ با دشمن را دارند.»
همدانی همچنین از تشکیل «ستاد پشتیبانی از مردم سوریه» در استانهای ایران خبر داده بود.
فرمانده سپاه «ملایر» هم در این زمینه گفته این ستاد در شهر ملایر «کمکهای نقدی و غیرنقدی مردم ملایر را جمع آوری کرده و برای انتقال به کشور سوریه به استان ارسال میکند.»
اسکندری اضافه کرده «۱۴ استان سوریه معین استانهای ایران تعیین شدهاند و استان هِما در سوریه معین استان همدان است.»
وی اظهار کرده «جنگ امروز در سوریه در واقع جنگ ایران با آمریکاست و مهمترین کار مردم ایران برای حمایت از مردم سوریه جمع آوری و انتقال کمکهای نقدی و مواد غذایی و بهداشتی به این کشور است.»
در همین راستا مظاهر مجیدی٬ جانشین فرمانده سپاه استان همدان هم به خبرگزاری فارس گفت: «خط مقدم ایران، سوریه و لبنان است و این برای ما تکلیف شرعی است که از آنها حمایت کنیم.»
مجیدی افزود: «باید از مردم سوریه حمایت کنیم چرا که سوریه اولین کشوری بود که زمان جنگ از ما حمایت کرد و اگر امروز ما از آنان دفاع نکنیم خاکریز دشمن در مرز ما قرار میگیرد.»
سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران ایران، اخیرا گفته بود که ایران به سوریه «نیروهای سازماندهیشده نظامی» میفرستد.
آقای جعفری افزوده بود که «کار مستشاری» نظامی ایران در سوریه انجام میشود و گفته بود «که این کار را با افتخار انجام میدهیم.»
محمدعلی جعفری همچنین گفته بود که «ما هر کاری بتوانیم می کنیم تا سوریه حفظ شود… سوریه در خط مقدم انقلاب اسلامی است.» از نیروی «قدس» سپاه به عنوان مهمترین مرجع سازماندهی و اعزام نیروهای ایرانی تحت عنوان «مدافعان حرم زینب» نام برده میشود.
احمد وحیدی، وزیر دفاع ایران در دولت محمود احمدینژاد، که خود از فرماندهان عالیرتبه سپاه است هم پیشتر گفته بود ایران نیروی نظامی به سوریه اعزام نمیکند. او طرح چنین اتهامهایی علیه تهران را «انحراف افکار عمومی جهان» عنوان کرده بود.
تایید حضور نظامی ایران در سوریه در حالی است که دو روز پیش اخضر ابراهیمی، دیپلمات الجزایری ۷۴ ساله که از دو سال پیش، میانجیویژه سازمان ملل در سوریه شده بود استعفا داد.
اخضر ابراهیمی در سال ۲۰۱۲ جانشین کوفی عنان شده بود که پس از چند ماه، ماموریت دشوار خود در سوریه را واگذار کرد.
استعفای ابراهیمی نشاندهنده پیچیدگی وضعیت سوریه و شکست تلاشهایی تلقی شده که امید به راه حل دیپلماتیک را زنده نگاه میداشتند.
به نظر میرسد تایید حضور نظامی سوریه بهدلیل پیروزیهای موقتی باشد که بشار اسد اخیرا در این کشور بدست آورده است.
ایران از جمله کشورهاییست که در کنار روسیه از دولت بشار اسد حمایت میکند. علاوه بر این گروه حزبالله لبنان، همپیمان تهران در منطقه، رسما حضور نیروهای خود در جنگ داخلی آن کشور را تائید کرده است. تاکنون ۱۵۰ هزار نفر در جنگ داخلی سوریه کشته شدهاند. شش میلیون نفر از شهر و دیار خود در به در شده و دو میلیون نفر دیگر به کشورهای دیگر گریختهاند. روزانه به طور میانگین ۲۰۰ نفر در درگیریهای خونین سوریه کشته میشوند.