خانه » سر تیتر خبرها » هشدار شرکت آب: آب مشتریان پرمصرف را قطع می‌کنیم

هشدار شرکت آب: آب مشتریان پرمصرف را قطع می‌کنیم

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران می‌گوید که با توجه به کمبود ذخیره سدها، قطع آب مشترکان پر مصرف در دستور کار قرار گرفته است. بر اساس پیش‌بینی‌ها، تامین آب مورد نیاز ایران در نیمه دوم سال ۹۳ با مشکلات جدی روبه‌رو خواهد شد. دلیل این رخداد، کمبود بارندگی در سه ماهه اول و اختصاص بخش عمده از این آب برای مصارف کشاورزی عنوان شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران، نسبت به افت شدید ذخیره آب در سدهای لار و لتیان هشدار داده و گفته که اگر مردم استان‌های تهران و البرز در مصرف آب صرفه جویی نکنند، با مشکل مواجه خواهیم شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، خسرو ارتقایی گفته که ذخایر آب قابل برداشت سدهای لار و لتیان در شرق تهران، تنها ۳۵ میلیون متر مکعب و ذخایر مشابه سدهای امیرکبیر و طالقان، ۱۲۰ میلیون متر مکعب است در حالی که مصرف آب فقط در شهر تهران روزانه سه میلیون متر مکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران از کاهش بارش برف و باران در استان‌های تهران و البرز خبر و هشدار داده است: «اگر مردم در مصرف آب صرفه جویی جدی نکنند مجبور خواهیم بود فشار آب را کاهش دهیم. همچنین قطع آب مشترکان پرمصرف در دستور کار قرار دارد.»

حمیدرضا تشیعی، معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب، در آخرین روزهای سال ۱۳۹۲ گفته بود که «به دلیل تداوم خشکسالی، ۵۰۰ شهر در کشور دچار بحران کم‌آبی» شده است.

در ششم بهمن سال گذشته نیز حمید چیت‌چیان، وزیر نیرو، با هشدار نسبت به اینکه «روز به روز به سمت بحران آبی در حرکت هستیم»، گفت: «هم‌اکنون ایران در مرحله تنش آبی قرار دارد و سطح آبخوان‌های کشور نیز حدود ۲۰ متر افت کرده است.»

او تاکید کرده بود: «چنانچه هرچه سریع‌تر در زمینه مدیریت بهینه منابع آب مبتنی بر اصول مدیریت یکپارچه منابع آب، استفاده از پساب‌ها و زهاب‌ها، فناوری‌های نوین و استفاده از منابع نامتعارف آب در استحصال و مصرف آب و بسیاری موارد دیگر اقدام نکنیم، به طور یقین هم در مبحث توسعه دچار عقب‌ماندگی خواهیم شد و هم در بخش توسعه آب و تامین آب شرب، این حیاتی‌ترین ماده برای زندگی بشر، دچار مشکلات عدیده خواهیم شد.»

بحران آب در ایران ظرف چند سال گذشته به شرایط هشداردهنده‌ای رسیده است. ایران در منطقه‌ای خشک از جهان قرار دارد و بسیاری از مساحت آن را بیابان فرا گرفته است. با وجود این، بحران خشکسالی، کاهش بارش و آنچه مدیریت و استفاده نادرست از منابع آبی موجود عنوان شده، به خشک شدن بسیاری از دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و تالاب‌های حیاتی ایران در سال‌های اخیر منجر شده است.

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*