خانه » آن سوی خبر » نخست وزیر موقت اوکراین به شورای امنیت: کشور ما با تهاجم نظامی روبرو شده است

نخست وزیر موقت اوکراین به شورای امنیت: کشور ما با تهاجم نظامی روبرو شده است

258547989hhol

آرسنی یاتسنیوک نخست وزیر موقت اوکراین به اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت کشورش با تهاجم نظامی روبرو شده است. در همین راستا جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا هم مجددا به روسیه نسبت به عواقب برگزاری همه‌پرسی در شبه‌جزیره کریمه هشدار داد. یکشنبه آینده، قرار است در کریمه درباره پیوستن یا نپیوستنش به روسیه همه‌پرسی برگزار شود.

آرسنی یاتسنیوک نخست وزیر موقت اوکراین به اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت کشورش «بدون دلیل» با تهاجم نظامی روبرو شده است.

یاتسنیوک در عین حال گفت هنوز فرصت برای حل بحران به صورت صلح آمیز وجود دارد.

او در شورای امنیت روسیه را ترغیب کرد که نیروهایش را از شبه جزیره کریمه خارج کند و به صورت جدی به گفتگو برای حل بحران بپردازد.

نخست وزیر اوکراین که به زبان انگلیسی در شورای امنیت سخنرانی می‌کرد، به زبان روسی به ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل گفت آیا این کشور واقعا جنگ می‌خواهد؟

سخنرانی نخست وزیر اوکراین در زمانی در شورای امنیت سازمان ملل ایراد شد، که در آستانه برگزاری همه پرسی در شبه جزیره کریمه، تنش در اوکراین افزایش یافته است.

در تحولی دیگر پارلمان اوکراین مصوبه‌ای را تصویب کرده است که بر تشکیل گارد ملی اوکراین تاکید می‌کند.

خبرگزاری روسی اینترفکس گزارش داد که این لایحه با ۲۶۲ رای موافق تصویب شده است در حالی که ۳۳۰ نماینده پارلمان برای حضور در نشست نام خود را ثبت کرده بودند.

اما خبرگزاری فرانسه می‌گوید که هیچ کدام از نمایندگان حاضر در این جلسه به لایحه رای منفی نداده‌اند تا در نهایت چنین لایحه‌ای با ۲۶۲ رای موافق در برابر هیچ رای مخالفی به تصویب برسد.

لایحه تشکیل گارد ملی را الکساندر تورچین‌اف، رییس جمهوری موقت اوکراین تسلیم پارلمان کرده بود که بر اساس آن ۶۰ هزار نیروی داوطلب، تشکیلاتی را برای مقابله با تهدیدات روسیه سازماندهی می‌کنند.

در همین راستا جان کری هم گفته است که ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا روز دوشنبه (۱۶ مارس) در پاسخ به برگزاری همه‌پرسی در کریمه در مورد الحاق این شبه جزیره به روسیه، «مجموعه‌ای از اقدامات جدی» را در دستور کار قرار خواهند داد.

او به روسیه بار دیگر نسبت به موضع‌گیری این کشور در قبال تحولات اوکراین هشدار داد.

همه‌پرسی در کریمه قرار است روز یکشنبه انجام گیرد. پارلمان کریمه پیش‌تر به جدایی از اوکراین و پیوستن به روسیه رأی مثبت داده است.

آقای کری همچنین پیش‌بینی کرد که اکثریت مردم کریمه در این همه‌پرسی به پیوستن به روسیه رأی خواهند داد و با توجه به وضعیت هیچ تردید بزرگی نسبت به نتیجه همه‌پرسی وجود ندارد.

او اضافه کرد که پرسش اصلی در این میان بر سر رفتاری است که روسیه در پی خواهد گرفت.

به گفته وی مسکو باید آماده مذاکره با دولت موقت اوکراین باشد تا این بحران در هماهنگی با قوانین بین‌المللی حل شود.

در رویدادی دیگر آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، به روسیه هشدار داد که در صورت ادامه مواضع این کشور در قبال اوکراین، مسکو از نظر سیاسی و اقتصادی به شدت متضرر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه آنگلا مرکل که در پارلمان آلمان حضور یافته بود، با اشاره به تحولات اوکراین و نقش مسکو تاکید کرد که «اگر روسیه روش هفته‌های اخیر خود را همچنان ادامه دهد، این تنها برای اوکراین فاجعه نخواهد بود و همین طور تنها به تغییر روابط میان اتحادیه اروپا و روسیه هم نمی‌انجامد».

وی ادامه داد که قویا اعتقاد دارد این مساله «به روسیه نیز خسارت شدید سیاسی و اقتصادی وارد می‌آورد».

در همین حال روسیه نیز اعلام کرده است که حضور نظامی خود را در اطراف مرز اوکراین افزایش می‌دهد.

وزارت دفاع روسیه با صدور بیانیه‌ای تاکید کرده است که میزان تمرینات نظامی نیروهای مسلح این کشور در نواحی مرزی روستوف، بلگورود و کراسک و یک منطقه غیر مرزی دیگر افزایش می‌یابد.

در این بیانیه آمده که هدف از چنین اقدامی کنترل همه جانبه انسجام واحدها در مناطق غیرآشناست و این که تمرینات نظامی تا آخر ماه مارس ادامه خواهد یافت.

روسیه به دنبال سقوط ویکتور یانوکوویچ، رییس جمهوری پیشین اوکراین، واحدهای نظامی خود را در شبه‌جزیره کریمه مستقر کرده است، منطقه‌ای خودمختار در جمهوری اوکراین که در روزهای اخیر گرایش‌های جدایی‌طلبانه در آن اوج گرفته است و روز یکشنبه آینده نیز شاهد همه‌پرسی درباره پیوستن آن به روسیه خواهد بود. این مواضع روسیه واکنش شدید غرب و متحدان آن را به دنبال داشته است تا جایی که قدرت‌های جهانی عضو گروه «جی – هفت»، متشکل از کشورهای صنعتی آمریکا، کانادا، ژاپن، آلمان، بریتانیا، فرانسه و ایتالیا روز چهارشنبه، ۲۱ اسفند به مسکو هشدار دادند و اقدامات آن را به منزله نقض قوانین بین‌المللی دانستند.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*