ارتش مالزی میگوید که هواپیمای مسافربری این کشور که پنج روز پیش مفقود شده٬ در آسمان مسیر پرواز خود را تغییر داده است. در همین راستا و در حالی که هنوز هیچ سرنخی از این هواپیما پیدا نشده٬ سازمان سیا میگوید نمیتوان احتمال تروریستی بودن این واقعه را رد کرد. این در حالی است که پای ایران هم با داشتن دو مسافر غیرقانونی در این هواپیما به ماجرا باز شده است. از سوی دیگر وبسایت «میل آنلاین» در لندن هم گزارش داده که تلفن همراه برخی از مسافران این پرواز همچنان زنگ میخورد.
یک مقام ارشد ارتش مالزی به خبرگزاری رویترز گفت که به باور ارتش پس از آخرین تماس این هواپیما با مرکز کنترل ترافیک هوایی مالزی٫ این هواپیما به سمت غرب تغییر مسیر داده و صدها کیلومتر در این مسیر پرواز کرده است.
این مقام ارشد میگوید هواپیمای مزبور پس از رسیدن بر فراز شهر ساحلی «کوت بهارو» در شمال شرق مالزی٬ ارتفاعش را کم کرده٬ به سمت غرب و تنگه مالاکا تغییر مسیر داده است.
وی همچنین میگوید این یکی از فرضیههایی است که در دست بررسی است؛ فرضیهای که در صورت قطعی شدن٬ احتمال بروز نقص شدید ناگهانی را رد میکند٬ زیرا بر اساس این فرضیه٬ این هواپیما پس از تغییر مسیر صدها کیلومتر پرواز کرده است.
در همین راستا پای ایران هم به ماجرا باز شده است و به گفتهی پلیس مالزی و پلیس بینالملل٬ اینترپل٬ این هواپیما از جمله حامل دو جوان ایرانی بود که با گذرنامه دزدی در حال سفر بودند.
پلیس مالزی این دو تن را «پوریا نورمحمدی ۱۹ ساله» و «سید محمدرضا دلاور ۲۹ ساله» معرفی کرده و گفته است که آقای نورمحمدی قصد داشته به آلمان پناهنده شود. اینترپل سن این افراد را ۱۸ و ۲۹ اعلام کرده است.
«رونالد کی. نوبل»، دبیرکل اینترپل افزودهاست که اطلاعات تازهای که از این دو شهروند ایرانی بهدست آمده «از احتمال تروریسم به عنوان دلیل ناپدید شدن این هواپیما کاسته است.»
با اینحال جان برِنِن٬ رییس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا٬ سیا تاکیدکرد که مقامهای اطلاعاتی نباید احتمال دخیل بودن عملیات تروریستی در ناپدید شدن هواپیمای مالزی را رد کنند و افزود: «شما نمیتوانید هیچ تئوریای را رد کنید.»
پلیس مالزی هم گفته است که به نظر نمیرسد این افراد با گروهی تروریستی مرتبط باشند٬ اما پلیس با اینحال احتمال ربوده شدن هواپیما را رد نکرده و گفته است که تا تکمیل شدن تحقیقات٬ تمامی احتمالها بررسی میشود.
از سوی دیگر وبسایت «میل آنلاین» در لندن گزارش داده که تلفن همراه برخی از مسافران این پرواز همچنان زنگ میخورد.
بهنوشتهی این وبسایت مشخص نیست که آیا تلفن این افراد پس از سقوط سالم مانده یا اتفاق دیگری افتاده است.
در همین حال مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران نیز در یک نشست خبری درباره مسافران ایرانی این پرواز گفت: «اخبار مربوط به احتمال حضور دو ایرانی در مجموعه مسافران هواپیما را ما هم دریافت کردهایم که در حال پیگیری این موضوع هستیم. مراتب همکاری و پیگیری مساله را به سفارت خودمان درمالزی ابلاغ کردهایم تا درباره این موضوع اطلاعات بیشتری از مسئولان مالزیایی دریافت کنیم.»
از سوی دیگر سید حسن نقوی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم ضمن انتقاد از «خبرسازی رسانههای غربی» در مورد دو مسافر ایرانی هواپیمای ناپدید شده مالزیایی، گفته است: «ما احتمال میدهیم ربایش هواپیمای مالزیایی توسط آمریکاییها صورت گرفته باشد و آنها پشت پرده این کار هستند.»
این نماینده مجلس توضیح نداده به چه دلیل معتقد است این هواپیما ربوده شده و محل کنونی نگهداری آن کجاست اما گفته است که آمریکاییان احتمالا عواملی را اجیر کردهاند تا این کار را برایشان انجام دهد.
سخنگوی کمیسیون سیاست خارجی مجلس ایران گفته است که «اسناد منتشر شده توسط رسانههای غربی درباره حضور دو ایرانی در این پرواز که بدون گذرنامه وارد پرواز شدهاند، جنگ روانی است و در آن آثاری از توطئه جدید آمریکا علیه ایران دیده میشود.»
پرواز «اماچ۳۷۰» هواپیمایی مالزی با ۲۳۹ مسافر و خدمه ۳۰ دقیقه پس از نیمه شب ۱۷ اسفندماه از کوالالامپور به مقصد پکن از زمین برخاست اما حدود یک ساعت بعد از رادار محو و ناپدید شد. این در حالی است که به گفته کارشناسان٬ هواپیمای بویینگ ۷۷۷ (مدلی که اکنون مفقود شده است) یکی از امنترین هواپیماهای جهان است.