فرمانده کل سپاه پاسداران میگوید که این نهاد نظامی تنها در موضوعات «دفاعی و نظامی» محدود نمیشود. در سالهای اخیر سپاه پاسداران در حوزههای کلان اقتصادی و همچنین حوزههای سیاسی ورود پیدا کرده است. در حال حاضر قرارگاه «خاتم الانبیاء» که وابسته به سپاه است مسئول امور اقتصادی این نهاد میباشد. این قرارگاه پیشتر اعلام کرده بود که پروژههای زیر یکصد میلیارد تومان را نمیپذیرد.
محمدعلی جعفری٬ فرمانده کل سپاه پاسداران گفته این نیرو نباید خود را تنها در موضوعات دفاعی و نظامی «محدود» کند.
به گزارش خبرگزاری فارس٬ آقای جعفری در همایش سراسری «روحانیون سپاه» فلسفه وجودی جمهوری اسلامی را مقابله با «نظام سلطه» عنوان کرده و افزوده سپاه پاسداران به عنوان نیروی حافظ انقلاب «نباید خود را صرفا در مباحث دفاعی و نظامی محدود کند.»
فرمانده سپاه توضیحی در مورد سایر وظایف سپاه بیان نکرده اما بهنظر میرسد منظور وی حوزههای اقتصادی و سیاسی باشد.
جعفری همچنین تهدید اصلی انقلاب را «تهدیدات نرم» در حوزههای فرهنگ، جامعه و سیاسی معرفی کرده که علی خامنهای از آنها با عنوان «شبیخون فرهنگی» یاد کرده است.
به گفته فرمانده کل سپاه «هدف اصلی هجمهها در جنگ نرم نفوذ دل و قلب مردم است که با ابزار رسانه صورت میگیرد از این جهت سپاه پاسداران باید خود را علیه این نوع تهدیدات آماده کند.»
وی در عین حال اظهار کرد که پاسداران و روحانیت «در جبههای واحد علیه جنگ نرم دشمنان مبازره میکنند.»
جعفری هدف پاسداران و روحانیت را «کمک به توسعه دین خدا بر روی زمین» عنوان کرده است.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفته «دشمنان در صددند تا انقلاب اسلامی را از پای درآورند.»
فرمانده سپاه گفته مدعی شده: «هرچه فشارهای اقتصادی آنها بیشتر شد حمایت مردم از انقلاب نیز افزایش یافت.»
آیتالله خمینی در وصیتنامه خود سپاه را از دخالت درحوزهی سیاست منع کرده بود، اما پس از مرگ او فعالیت این نهاد در امور اقتصادی و سیاسی بهشدت افزایش یافت.
فعالیتهای اقتصادی سپاه بهخصوص در دوران احمدینژاد افزایش چشمگیری پیدا کرد بهطوری که بسیاری از قراردادها بدون رعایت تشریفات و مناقصه در اختیار این نهاد قرار میگرفت.
با روی کار آمدن حسن روحانی انتظار میرفت از فعالیتهای اقتصادی سپاه کاسته شود اما شهریور ماه حسن روحانی رییس جمهور ایران از سپاه پاسداران خواست که اجرای سه- چهار پروژه بزرگ ملی را برعهده بگیرد و در جلوگیری از قاچاق کالا هم به دولت کمک کند.
آقای روحانی گفته بود که سپاه رقیب مردم و بخش خصوصی و پیمانکاری معمولی نیست و باید پروژههای مهمی را برعهده بگیرد که بخش خصوصی توان اجرای آن را ندارد.
سپاه همچنین در حوزهی سیاست نیز فعالیتهای خود را گسترش داد. حضور تدریجی سپاه در سیاست، ابتدا با پوشش بسیج و از حوزهی داخلی آغاز و تدریجا با در اختیار گرفتن تعداد قابل ملاحظهای از سفارتخانههای جمهوری اسلامی در حوزهی سیاست خارجی، مناسبات با آمریکا، تدوین و هدایت دیپلماسی اتمی و حضور در جنگ داخلی سوریه، دامنه آن گسترش یافت و سپس هم سپاه بسیاری از کرسیهای مجلس و صندلیهای وزارتخانهها، خود را بیشتر تحمیل کرد.