در مسابقه دوستانه فوتبال ایران با سوئد در ورزشگاه فریندز استکهلم، حضور پرشمار تماشاگرانی که به عنوان «کارزار رفع ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه ها در ایران» اعتراض خود را به نمایش گذاشتند، توجه رسانه های خارجی، به ویژه سوئدی و کشورهای اسکاندیناوی را به خود جلب کرد. این حرکت آرام و بدون درگیری و خشونت، بی درنگ واکنش کارگزاران رژیم حاکم بر ایران را به دنبال داشت.
مسابقه ایران با سوئد در سه شنبه شب انجام شد و پس از انتشار عکس و تصویر اعتراض کنندگان و در داخل و خارج ورزشگاه، رسانه های ایران با واکنشی دستوری، بی آن که به مورد ممنوعیت ورود بانوان به ورزشگاهها اشاره کنند، تنها گزارش دادند «تعدادی از گروهکهای شکست خورده سیاسی تلاش داشتند اهداف سیاسی خود را بیرون از ورزشگاه پیاده کنند که با عدم همراهی ایرانیان مقیم سوئد روبهرو شدند».
اعتراض به ممنوعیت ورود بانوان به ورزشگاههای ایران، خواسته ای غیر سیاسی است که از سوی نهادهای بین المللی و ایرانی زنان قرار است در هر مسابقه ورزشی در ایران و جهان پیگیری شود. این خواسته طی بیانیه ای از سپ بلاتر و دیگر مسوولان فیفا و کمیته بین المللی المپیک، به طور جدی درخواست و پیگیری شده است.
سایت رادیوی ایران – سوئد در استکهلم، در مورد حضور پرشمار ایرانیان معترض ولی مشوق تیم ایران نوشت: در خارج از ورزشگاه استکهلم کم نبودند زنان و مردان سوئدی که با بتن کردن جلیقه ای که از سوی کارزار با نوشته «بگذارید زنان ایرانی به استادیوم ها وارد شوند» همبستگی خود را با زنان ایران و حق مسلم آنها مبنی بر ورود آزادانه به ورزشگاهها ابراز کردند.
دریا صفائی، هماهنگ کننده و سخنگوی این کارزار، حضور در این دیدار دوستانه را بسیار مثبت ارزیابی می کند و می افزاید «حمایت فعال بسیاری از ایرانیانی که برای این دیدار به استادیوم آمده بودند باعث دلگرمی است ولی آنچه تعجب برانگیخت حمایت سوئدی ها بود». دریا صفائی و همکاران و حامیان کارزار توانستند چندین هزار جلیقه قبل ار آغاز دیدار بین شرکت کنندگان پخش کنند و استقبال از این ابتکار در حدی بود که یکساعت قبل ار سوت آغازی داور دیگر جلیقه ای برای پخش باقی نمانده بود».
در داخل استادیوم سرپوشیده استکهلم چندین بنر با نوشته « بگذارید زنان ایرانی به استادیوم ها وارد شوند» نصب شده بود که مورد توجه بازیکنان و رسانه های تصویری حاضر قرار گرفت.
دریا صفائی می افزاید: «این کارزار که با نامه سرگشاده ای به سپ بلاتر،رئیس فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) آغاز شد؛ نامه ای که توانست توجه این نهاد را به تبعیض جنسیتی در جمهوری اسلامی جلب کند. تا زمانی که ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاهها در ایران لغو نشود ادامه خواهد یافت. این کارزار صدای زنان ایران را در هر دیدار ورزشی که تیم های ایرانی در آن حضور داشته باشند به گوش جهانیان خواهد رساند.»
مسابقه ایران با سوئد آخرین سرمربیگری کارلوس کی روش بود و مرد پرتغالی با وجود حمایت بیشتر رسانه ها و فوتبالدوستان، به دستور دبیرکل جدید حکومتی و پرقدرت فوتبال، وادار به کناره گیری شد. او به تازگی قراردادش را با علی کفاشیان (رییس فدراسیون فوتبال) تا جام جهانی ۲۰۱۴ تجدید کرده بود!
خانه » ضمیمه ورزشی خلیج فارس » حضور اعتراض آمیز بانوان در فوتبال «ایران-سوئد» و واکنش جمهوری اسلامی- فریدون شیبانی