سپاه پاسداران یک کشتی سومالیایی حامل نیم میلیون لیتر سوخت قاچاق را در تنگه هرمز توقیف و ۱۳ سرنشین آن را بازداشت کرد.
خبرگزاری «تسنیم» گزارش کرده کشتی هزار تنی «یحیی یحیی» که این مقدار سوخت را به یکی از کشورهای حاشیه خلیجفارس قاچاق میکرده توقیف شده است.
براساس این گزارش نفتکش مذکور نیم میلیون تن سوخت قاچاق را از شناورها و لنجهای کوچک برای فروش در یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس بارگیری کرده بود.
در جریان توقیف این محموله سوخت قاچاق ۱۳ نفر بازداشت شدند که همگی آنها تبعه سومالی هستند.
خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران در شرایطی این خبر را منتشر کرده که از سپاه به عنوان یکی از مهمترین عوامل قاچاق در ایران نام برده میشود.
محمود احمدینژاد رییس دولت دهم برای نخستینبار در همین زمینه بیآنکه به نام فرماندهان سپاه اشاره کند آنها را «برادران قاچاقچی» نامید.
غلامرضا خسروی، زندانی محکوم به اعدام به محل نامعلومی منتقل شده است.
براساس گزارشها انتقال ناگهانی غلامرضا خسروی زندانی محکوم به اعدام به محلی نامعلوم نگرانی درباره وضعیت وی را افزایش داده است.
غلامرضا خسروی سال ۱۳۸۶ در رفسنجان دستگیر و به اتهام جاسوسی برای سازمان مجاهدین به سه سال حبس قطعی و سه سال حبس تعلیقی محکوم شد.
در رویدادی دیگر مرتبط با وضعیت حقوق بشر در ایران دادگاه تجدبدنظر مریم شفیعپور، فعال دانشجویی را که در زندان اوین زندانی است به چهار سال حبس تعزیری محکوم کرد.
بهگزارش جرس دادگاه تجدیدنظر در حالی این حکم را برای مریم شفیعپور صادر کرده که وی از سوی دادگاه انقلاب تهران به هفت سال زندان محکوم شده بود.
مریم شفیعپور پیش از این توسط بازجویش تهدید شده بود که حکمی بیش از پنج سال خواهد گرفت.
این فعال دانشجویی و عضو ستاد انتخاباتی مهدی کروبی، پنجم مردادماه سال ۹۲ پس از احضار به دادسرای شماره دو اوین، به زندان منتقل شد و ۶۷ روز در انفرادی بهسر برد.
و در خبری دیگر نیز نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران صبا آذرپیک، روزنامهنگار را در تهران بازداشت کردند.
بازداشت صبا آذرپیک صبح روز چهارشنبه، هفتم خردادماه، با ورود نیروهای امنیتی به دفتر هفتهنامه «تجارت فردا» صورت گرفت.
صبا آذرپیک در نهم بهمنماه سال ۱۳۹۱ نیز همزمان با بازداشت شماری از روزنامهنگاران در ایران دستگیر شد. در این بازداشت هشت نفر از مأموران امنیتی شب به منزل این روزنامهنگار حمله کردند و برادر وی را نیز کتک زدند.
با وجودی که نزدیک به ۱۰ ماه است که احمدی نژاد دفتر ریاست جمهوری را ترک کرده، اما هنوز ۲۶ خودروی متعلق به ریاست جمهوری را تحویل نداده است.
به گزارش «عصر ایران» علاوه بر این ۲۶ خودرو که در اختیار احمدی نژاد است، یکی دیگر از اطرافیان او هم ۴ خودرو در اختیار دارد. یکی دیگر از معاونان وی نیز برغم پیگیری های متعدد،از بازگرداندن ۱۲ خودروی دولتی سرباز می زند.
براساس این خبر همچنین یکی از دولتمردان احمدی نژاد در طول مدیریت خود برخی ساختمان های مجلل دولتی در تهران را با قیمت های بسیار پائین و آن هم برای مدت ۱۰ سال به منسوبان و تشکیلات سیاسی اطرافیان رییس جمهور سابق اجاره داده و یکی از این ساختمانها در خیابان قائم مقام را خودش در اختیار گرفته است.
احمدی نژاد وقتی رییس جمهور شد ، تنها یک خودروی قدیمی پژو ۵۰۴ داشت.
محمدرضا نقدی٬ رییس سازمان بسیج گفته پنج ابر قدرت دنیا از آنجا که مقابل جمهوری اسلامی «کم» آوردند «به اضافه یک کردند تا شش قدرت بشوند.»
به گزارش خبرگزاری تسنیم٬ آقای نقدی در مجمع بسیج لاهیجان مدعی شده در حال حاضر قدرت جمهوری اسلامی به اندازهای افزایش یافته که «پنج ابر قدرت دنیا کم آوردند به اضافه یک کردند تا شش قدرت بشوند و ایران را به سلطه در بیاورند.»
وی افزوده این شش قدرت «باز هم جلوی ایران کم آوردند.»
اظهارات این مقام نظامی در حالی بیان میشود که قدرتهای جهانی با هماهنگی جامعه بیالمللی تحریمهای بیسابقهای را علیه جمهوری اسلامی به اجرا گذاشتهاند که منجر به نشستن پای میز مذاکرات از سوی طرفهای ایرانی شده است.
رییس سازمان بسیج در بخش دیگری از اظهاراتش٬ «نخستین رسالت» هر بسیجی را «حمایت و پیروی از ولایت مطلقه فقیه» اعلام کرده و به نیروهای بسیج توصیه کرده «اگر بخواهیم خوب از پس این موضوع بر بیایم کافی است ۱۰ سخنرانی آخر ولی امر خود مقام رهبری را عمیق بخوانیم.»
نقدی همچنین اظهار کرده بسیجی برنامهریزی دقیق زندگی خود را براساس ولی مطلقه فقیه انجام میدهد.
خبرگزاری مهر طی گزارشی از «سونامی» خیل بیکاران کشور در آینده نزدیک خبر دادهاست.
بر اساس این گزارش نرخ بیکاری جوانان «به مرز هشداردهنده ۲۴ درصد رسیده و دستکم ۱٫۱ میلیون فارغالتحصیل دانشگاهی امکان ورود به بازار کار را نمییابند.»
این گزارش میافزاید که طبق گفته وزیر کار بزودی ۴٫۵ میلیون نفر دانشگاهی دیگر نیز راهی بازار کار خواهند شد؛ بنابراین اگر نتوان برای اشتغال آنها اقدامات موثری را انجام داد، سونامی ۵٫۶ میلیونی بیکاران فارغالتحصیل دانشگاهی به وقوع خواهد پیوست.
بر اساس این گزارش، طبق اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری عمومی کشور در سال ۹۲ برابر با ۱۰٫۴ درصد بوده ولی نرخ بیکاری جوانان گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال به میزان ۲۴ درصد اعلام شدهاست. همچین نرخ بیکاری جوانان گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ ساله نیز ۲۱٫۲ درصد است.
نرخ بالای بیکاری در میان جوانان در حالی است که شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده ۷ اردیبهشت ماه اعلام کرد که نرخ بیکاری زنان ۱۵ تا ۲۴ ساله طبق سرشماری سال ۹۰ به میزان ۴۶ درصد است.
وی با مقایسه آمار ۲۵ سال گذشته گفت که نرخ «مشارکت» نیروی کار زنان از ۵۷ درصد در سال ۱۹۹۰ به ۵۵ درصد در ۲۰۱۲ کاهش یافت بر اساس یافتههای آمارگیری نیروی کار در سال ۹۲ نرخ مشارکت زنان ۱۲٫۳ درصد بود.
وزاری خارجه ایران و عمان در حاشیه نشست وزرای خارجه جنبش عدم تعهد در الجزایر دیدار کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «یوسف بن علوی» وزیر مشاور در امور خارجی عمان در حاشیه هفدهمین نشست میان دورهای وزرای امور خارجه جنبش عدم تعهد در الجزایر دیدار کردند و در خصوص مسایل و موضوعات مورد علاقه تبادل نظر کردند.
ظریف در حاشیه نخستین روز از این اجلاس با وزیران امور خارجه اسپانیا، لبنان، مصر و ونزوئلا هم دیدار و گفتگو کرد.
در همین حال ظریف در هفدهمین اجلاس میان دوره ای وزیران خارجه جنبش عدم تعهد به موضوع هستهای ایران اشاره و گفت که ایران به ان. پی. تی و قانون بین المللی «دهن کجی نمیکند.»
ظریف همچنین از غرب بهدلیل اینکه به گفتهی او خواسته است «چهره ایران را به عنوان تهدیدی برای منطقه و کل جهان ترسیم کند» انتقاد کرد.
رییس هیات مذاکره کننده هستهای ایران همچنین به مذاکرات ژنو اشاره کرد و اظهار داشت: برنامه اقدام مشترک (توافق ژنو) نشان داد که امکان حل و فصل این موضوع وجود دارد.
وزیر امور خارجه ایران در پایان هم از تحریمها علیه ایران بهشدت انتقاد کرد و همچنین گفت که «دستاوردهای علمی و تحقیقاتی بزرگ ایران غیرقابل مذاکره است.»
احمد جنتی میگوید کسی نمیتواند شورای نگهبان را متهم به «جناحبازی» کند.
به گزارش خبرگزاری فارس٬ آقای جنتی در همایش دفاتر نظارت استانی شورای نگهبان از عملکرد این شورا در رد صلاحیت نامزدهای انتخاباتی دفاع کرده است.
وی گفته «سابقه کاری شورای نگهبان نشان میدهد که از هیچ حزب و گروه خاصی طرفداری نمیکند و هیچ شخصی نمیتواند شورای نگهبان را متهم به جناحگرایی کند.»
جنتی افزوده این شورا تا کنون نامزدهای محافظهکار سرشناسی را رد صلاحیت کرده که وی نمیتواند نام آنها را فاش کند.
دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنان خود از اینکه عدهای «بر خلاف نظرات رهبر» کار میکنند و «دلشان با آمریکاست» اظهار تاسف کرده است.
وی نامی از این افراد نبرده٬ اما گفته که آنها «معتقدند اگر میخواهیم تحریم برداشته شده و مشکلات اقتصادی حل شود، باید با آمریکا ارتباط داشته باشیم.»
منظور مشخص و روشن احمد جنتی از این سخنان حسن روحانی و مقامهای دولت یازدهم است که کلید رفع تحریمهای بینالمللی علیه ایران را تجدیدنظر در سیاست خارجی نظام میدانند.
جنتی به نقل از خامنهای گفته «این نظر اشتباه است» و این افراد حاضر نیستند این مساله را بپذیذند و «این درد و رنجی است برای رهبری که ما را نیز آزار میدهد.»
جمعی از چهرههای فرهنگی و مدنی ایران در نامهای اعدام مهآفرید امیرخسروی، متهم پرونده موسوم به «اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی» را محکوم کردند.
بابک احمدی، سیمین بهبهانی، جعفر پناهی، علیرضا جباری، فریبرز رئیس دانا، نسرین ستوده، اصغر فرهادی، نرگس محمدی، فریده مرادخانی، اسماعیل مفتی زاده، محمد ملکی و محمد نوری زاد در قالب کارزار «لغو گام به گام اعدام در ایران» (لگام)، در نامه خود اعدام مه آفرید امیرخسروی را «گزینشی» خواندهاند.
در نامه آنها که در صفحه فیسبوک کارزار لغو گام به گام اعدام در ایران منتشر شده، ضمن اشاره به دستگیری امیرخسروی، با ابراز ناخرسندی از وضعیت اقتصادی و برخورد جناحهای سیاسی در ایران آمده است: «از زمان دستگیری تا زمان اعدام او، هیچ نشانی هم از بهبود اوضاع به چشم نمی خورد، بلکه برعکس این مصیبت اجتماعی مهلک ادامه دارد و فقط گاه به گاه آن هم در نتیجه برخوردهای متقابل گروههای قدرت، فسادهای بزرگتر، پیچیدهتر و اسرارآمیزتری رو میشوند.»
این فعالان در نامه خود «سختگیریهای متعدد قضایی» و «مجازات اعدام» و «حبسهای سنگین» برای جرایم مالی واداری را باعث «خشم و ناامیدی مردم» دانستهاند.
آنها همچنین در مورد عدم تأثیرگذاری اعدام امیرخسروی نوشتهاند: «کمتر کسی است که انتظار داشته باشد مجازاتهای اعمال شده گزینشی، و از جمله این آخرین مجازاتِ اعدام یکی از چهرههای شاخص شبکه فعالیت های اقتصادی آمیخته با خلاف و کژروی، بتواند باعث مهار جدی، همه جانبه و اساسی فساد شود.»
فعالان کارزار لغو گام به گام اعدام مهآفرید امیرخسروی را «بیثمر و خلاف حقوق انسانی» خواندهاند. آنها همچنین افزودهاند: «معتقدیم باید ریشههای اجتماعی فساد معدوم شود.»
مه آفرید امیرخسروی روز شنبه بطورغیرمنتظره در تهران اعدام شد. او در ارتباط با پرونده موسوم به اختلاس سه هزار میلیارد تومانی به مرگ محکوم شده بود.
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در جمع خبرنگاران برگزاری جشن در سالگرد انتخاب روحانی را «لازم» و یک «حق» خواند.
او شادمانی و گردهمایی به این مناسبت را طبیعی و در جهت نشاط جامعه دانست و تدارک برای برگزاری جشن در استانهای کشور را اقدامی ارزشمند نامید.
انتخابات منجر به پیروزی روحانی در ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ برگزار شد. او با کسب هجده میلیون و ۶۱۳ هزار رای به ریاست جمهوری ایران رسید.
نوبخت گرفتن مراسم برای انتخاب قاطع روحانی را لازم دانسته و این در حالی است که میزان رای روحانی آن چنان قاطعانه نبود.
جشن سالگرد انتخاب روحانی در صورت برگزاری، با پنجمین سالگرد جنبش سبز و انتخابات مناقشهبرانگیز سال ۱۳۸۸ مصادف خواهد بود.
نوبخت به سخنان احمد خاتمی، خطیب موقت نماز جمعه تهران نیز واکنش نشان داد. احمد خاتمی روز سهشنبه ۶ خرداد، خطاب به روحانی گفته بود: «لطفا جاده جهنم را صاف نکنید.»
نوبخت با اشاره به این سخنان گفت: «هیچکس در اسلام با ضرب شمشیر به بهشت نرفته است.»
یک روز پس از آن که روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال به نقل از مجاهدین خلق ایران اظهار کرد که بعد تسلیحاتی برنامه اتمی ایران همچنان پابرجاست٬ ایران این اتهام را تکذیب کرده و آن را «بیپایه» و «جعلی» خواند.
روزنامه وال استریت جورنال خبر داده بود که بر اساس گزارش تازهای که از سوی سازمان مجاهدین خلق در اختیار این روزنامه قرار گرفته به نظر میرسد که فعالیتهای تیم تحقیقاتی ایران بر روی بعد تسلیحاتی برنامه اتمی جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد.
در این گزارش آمده بود که فعالیتها و تحقیقات تسلیحاتی-اتمی ایران به گفته ماموران اطلاعاتی غربی از اواخر دهه ۸۰ میلادی آغاز شده و آن گونه که آژانس بینالمللی انرژی اتمی میگوید٬ این فعالیتها در یک دهه اول تحت عنوان طرح «آماد» به رهبری محسن فخریزاده٬ مهندس هستهای و عضو ارشد سپاه پاسداران جمهوری اسلامی، دنبال میشد.
به گفته آژانسهای اطلاعاتی غربی٬ تولید فناوریهای دوگانه٬ توسعه چاشنیهای هستهای و انجام آزمایشهای انفجاری مرتبط٬ از جمله مسئولیتهای این تیم بود و اوج فعالیت این تیم به گفته آژانس سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ بود٬ زمانی که حسن روحانی ریاست شورای عالی امنیت ملی را بر عهده داشت.
وال استریت جورنال میگوید به دنبال افشاگریهای مجاهدین درباره این فعالیتها و همچنین حمله آمریکا به عراق٬ به نظر میرسد طرح «آماد» اواخر سال ۲۰۰۳ متوقف شد٬ اما آقای فخریزاده به همراه تیم تحقیقاتیاش به تلاشهای تسلیحاتی خود ادامه داده و به گفته دیوید آلبرایت٬ بازرس تسلیحاتی پیشین سازمان ملل٬ آقای فخریزاده به همراه تیمش٬ فعالیتهایش را در حوزه صنایع نظامی دنبال کرده است.
طبق این گزارش٬ در این زمان فعالیتهای تیم آقای فخریزاده بر روی مدلسازی نظری مواد منفجره معطوف بود و از سوی دانشگاههای مرتبط با وزارت دفاع از جمله دانشگاه صنعتی مالک اشتر دنبال میشد و همچنان آقای فخریزاده بر آن نظارت داشت. از این زمان، به گفته این روزنامه، این فعالیتها تحت عنوان طرح «سپند» دنبال شد.
به دنبال انتشار این گزارش٬ دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد در نیویورک این اتهام را رد کرد و آن را بیپایه و اساس٬ جعل واقعیات و تحریف حقایق دانست.
یک نماینده مجلس با اشاره به فساد اقتصادی در دوران احمدینژاد گفته است که رقم برخی از فسادهای مالی در سازمانهای دولتی «به قدری بزرگ و شوک برانگیز هستند که ما اکراه داریم از اینکه در سطح ملی علنی مطرح شود.»
به گزارش «تابناک» این نماینده مجلس با بیان اینکه در دولت احمدینژاد «فسادهای» رخ داده به صورت «عمدی» بوده، گفت اگر این فسادها را اعلام کنیم نظام ضربه میخورد.
غلامعلی جعفرزاده افزوده است: «ابعاد فساد در دوران احمدینژاد بسیار بالا بوده و نمایندگان از افشای آن ترس دارند.»
از دولت احمدینژاد بهعنوان یکی از فاسدترین دولتها در جمهوری اسلامی یاد میشود. البته کارشناسان و تحلیلگران معتقدند حجم فساد در دوران احمدینژاد، در تمام دوران تاریخ جمهوری اسلامی وجود داشته و فقط در دوران احمدینژاد، فسادها از «پشت پرده» بیرون آمد.
دولت احمدینژاد مورد حمایت مستقیم علی خامنهای بود و رهبر جمهوری اسلامی همواره از دولت پیشین دفاعی قاطع میکرد
منابع خبری مصر از کسب آرای بیش از ۸۰ درصد عبدالفتاح السیسی پس از شمارش اولیهی آرا خبر دادند.
به گزارش رویترز، منابع خبری مصر خبر دادند که تاکنون ۲۵ درصد آرای انتخابات مصر در سراسر این کشور شمارش شده است.
براساس این خبر نتایج شمارش آرای ۲۰۰۰ هزار مرکز اخذ رای از ۱۳۸۹۸ مرکز اخذ رای نشان میدهد که عبدالفتاح السیسی با کسب بیش از چهار میلیون رای یعنی ۹۳.۴ درصد آرا مقابل ۱۳۳ هزار و ۵۳۸ رای حمدین صباحی پیشتاز است.
بر اساس نتایج شمارش آرای دو هزار مرکز اخذ رای، حمدین صباحی تنها ۲.۹ درصد از آرا را از آن خود کرده است.
این در حالی است که تعداد آرای باطله نیز ۱۶۶۷۳۸ رای یعنی ۳.۷درصد آرا اعلام شد.
در همین حال میزان پایین مشارکت در انتخابات، مشروعیت مارشال سابق، عبدالفتاح سیسی را به خطر انداخته که انتظار می رود به راحتی در این انتخابات پیروز شود.
او فرماندهی ارتش را به عهده داشت، پس از کنار زدن محمد مرسی، رییس جمهور برکنار شده مصر، از سمت نظامیخود استعفا کرد تا بتواند در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود.
اعضا و هواداران اخوان المسلمین که حامی آقای مرسی بودند از زمان برکناری او با نظامیان و دولت موقت تحت حمایت آنها درگیر هستند.
انتخابات ریاست جمهوری مصر تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد. اخوانالمسلمین این انتخابات را تحریم کرده بود.
با ادامه بحران در دو کشور لیبی به عنوان تولیدکننده و اوکراین به عنوان ترابرنده انرژی، بهای نفت در بازارهای نیویورک و لندن به ترتیب از ۱۰۴و ۱۱۰ دلار گذشت.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، عصر روز چهارشنبه بهای هر بشکه نفت برای تحویل در ماه ژوئیه در بازار نیویورک ۱۶ سنت افزایش یافت و به ۱۰۴ دلار و ۲۷ سنت رسید.
نفت برنت نیز در بازار لندن با ۱۳ سنت افزایش قیمت، به بهای هربشکه ۱۱۰ دلار و ۱۵ سنت معامله شد.
خریداران و فروشندگان نفت نگران ادامه بحران در اوکراین به عنوان ترابرنده اصلی گاز روسیه به اروپا هستند.
پذیرش نتیجه انتخابات اوکراین از سوی مسکو، میتوانست به معنای کاهش تنش ها باشد، اما ادامه برخورد میان جدایی طلبان هوادار روسیه در شرق و دولت اوکراین، چشم انداز مبهمی برای آینده این منطقه ترسیم کرده است.
در واکنش به تازهترین سخنرانی رییس جمهور آمریکا درباره افغانستان، نیروهای شبهنظامی طالبان تهدید کردند تا زمانی که یک نیروی خارجی در افغانستان وجود داشته باشد، به مبارزه ستیزهجویانه خود ادامه خواهند داد.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، در تبیین سیاست خارجی دولت خود اعلام کرد که به جای نگه داشتن ۳۲ هزار نیروی نظامی در افغانستان در سال آینده میلادی، این تعداد را کاهش داده و فقط ۹ هزار و ۸۰۰ نیرو را در خاک افغانستان نگه میدارد.
در عین حال قرار است این تعداد نیرو تا پایان سال ۲۰۱۵ میلادی به تدریج کاهش یافته و فقط نیروهایی محدود برای حفاظت و کمک به سفارت آمریکا در افغانستان، در این کشور باقی بمانند.
نیروهای طالبان در واکنش به گفتههای روز چهارشنبه باراک اوباما در تبیین سیاست خارجی آمریکا گفتند: «امارت اسلامی افغانستان (حضور نیروهای نظامی خارجی را) محکوم کرده و آن را نقض تمامیت ارضی، دین و حقوق بشر خود میداند.»
نیروهای شبهنظامی طالبان همچنین گفتهاند: «رهبران آمریکا باید همان کاری که قرار است دو سال دیگر بکنند را همین حالا عملی کنند. حتی اگر یک سرباز آمریکایی در افغانستان باقی بماند، جهاد ملی علیه آنان ادامه خواهد یافت.»
این واکنش طالبان در حالی اعلام شد که حامد کرزی، رئیس جمهوری این کشور، ابراز امیدواری کرده است که با خروج نیروهای نظامی از افغانستان، «فرصتی مناسب برای رسیدن به صلح» در کشور مهیا شود.
رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه از دو حزب مخالف هوادار کردها خواست کودکان ربوده شده توسط حزب غیر قانونی کارگران کرد این کشور موسوم به «پ.ک.ک» را تحویل دهند.
نخست وزیر ترکیه در تجمعی در استان آغری در شرق این کشور با متهم کردن دو حزب دمکراتیک خلق و صلح و دمکراسی به حمایت از «پ.ک.ک» گفت: «این دو حزب باید زمینه بازگرداندن کودکان ربوده در استان دیاربکر توسط «پ.ک.ک» را فراهم کنند.»
اردوغان روز سهشنبه نیز در نشست نمایندگان حزب حاکم عدالت و توسعه در مجلس ملی این کشور گفته بود: در صورتی که «پ.ک.ک» کودکان ربوده شده را آزاد نکند، دولت آنکارا طرح های جایگزین خود از جمله عملیات نظامی را به اجرا خواهد گذاشت.
در پی ربوده شدن شماری از کودکان در استانهای کردنشین ترکیه توسط «پ.ک.ک»، والدین این کودکان در مقابل دفتر حزب صلح و دمکراسی در دیاربکر تحصن کرده و خواستار آزادی فرزندانشان شدهاند.
بر اساس اخبار منتشر شده، شهر طرابلس، پایتخت لیبی شب خشونتباری را پشت سر گذاشته است زیرا ستاد نیروهای پدافند هوایی این شهر به شدت هدف بمباران هوایی قرار گرفت و خسارات زیادی را متحمل شد.
به گزارش پایگاه خبری روزنامه قورینا الجدیده چاپ لیبی، این بمباران چهارشنبه شب و یک روز پس از آن صورت گرفت که فرمانده نیروهای پدافند هوایی لیبی اعلام کرد به نیروهای خلیفه حفتر در حمله به گروه های مسلح در بنغازی پیوسته است.
وی از طریق شبکه تلویزیونی سراسری لیبی از نیروهای مسلح و مردم این کشور خواسته بود به حمایت از حفتر بپردازند.
بنابر این گزارش، در انفجارهای روز گذشته شهر طرابلس دست کم دو تن کشته شدهاند.
در همین حال حمد الزهاوی، رییس گروه انصار الشریعه با اشاره به اینکه «خلیفه حفتر برای سیا جاسوسی و فعالیت میکند، به وی هشدار داد که به سرنوشت معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی دچار خواهد شد.»
گروه انصار الشریعه به حمله ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۱۲ میلادی به کنسولگری آمریکا در بنغازی متهم است.
قطر اقدام به برگزاری کمپینی برای گوشزد کردن فرهنگ پوشش در این کشور به گردشگران و مهاجرین کرده است.
پیام این کمپین، استفاده شهروندان از پوشاک مناسب در قطر است.
بر پوستری از این کمپین چنین نوشته شده: «زنها باید از استفاده از هر گونه پوشش تنگ، بدن نما، کوتاه و براق، مینی ژوپ و لباسهای آستین کوتاه خودداری کنند.»
در تصویری که این کمپین در توئیتر خود قرار داده، پوششهای ممنوع به نمایش درآمده است که شامل شورت، شلوارک و دامن کوتاه میشود.
در بخشی دیگر از پیام کمپین آمده است: مردها و زنها باید از قدم زدن با لباس شنا در محلهای دور از ساحل خودداری کنند.
جالبترین نکته این متن است: «در جهان عرب تواضع و میهمان نوازی سنتهای بسیار والایی هستند و کسانی که از قطر بازدید میکنند این برخورد دوستانه و باصفای قطریها را احساس میکنند.»
نحوه پوشش گردشگران به موضوع حساسی در میان شهروندان مهاجر و بومی قطر تبدیل شده است و حتی این موضوع در شبکههای اجتماعی نیز به صورت گسترده منعکس شده که از سوی بسیاری مورد حمایت و یا مخالفت قرار گرفته است.
محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز ایران، از جمعآوری ۲۸۰ میلیارد تومان زکات در کشور از ابتدای سال ۱۳۹۲ تا کنون خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی، ایرنا، آقای قرائتی طی سخنانی در شهرکرد افزوده که این میزان زکات با نظر ائمه جمعه و نماینده ولی فقیه در استانها در زمینههای مصرف زکات هزینه میشود.
رییس ستاد اقامه نماز ایران در عین حال از کمیته امداد امام خمینی به عنوان پرچمدار هزینه کردن زکات جمع آوری شده در موارد مورد نیاز نام برد.
جمعآوری این مقدار «زکات» در حالی است که جمهوری اسلامی از مردم و کارکنان نیز مالیات میگیرد.
در کنار این مالیاتها، تریبونهای جمهوری اسلامی با تبلیغهای گسترده مردم را دعوت به پرداخت «صدقات و زکات» میکنند.