مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت قاطع پیوستن کریمه به روسیه را باطل اعلام کرد. در این قطعنامه آمده که همهپرسی برگزارشده در شبهجزیره کریمه نمیتواند پایهای برای تغییر وضعیت این جمهوری خودمختار ایجاد کند. این قطعنامه با ۱۰۰ رای موافق، ۱۱ رای مخالف و ۵۸ رای ممتنع، به تصویب رسید. ایران از جمله کشورهای غایب در این رای گیری بود. این قطعنامه الزام آور نیست. دیپلماتهای غربی میگویند تعداد آرای مثبت برای این قطعنامه مجمع عمومی بیش از حد انتظار بوده است؛ زیرا روسیه تلاشها و لابیگیریهای زیادی علیه آن انجام داده بود.
مجمع عمومی سازمان ملل هفتم فروردین، با تصویب قطعنامهای بر یکپارچگی سرزمینی اوکراین تاکید و اعلام کرد که رفرنداوم برگزار شده برای الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه غیرقانونی است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ۱۰۰ کشور به این قطعنامه رای مثبت دادند و ۱۱ کشور نیز با آن مخالفت کردند. ۵۸ کشور نیز در این رایگیری غایب بودند.
گزارش ها حاکی است که ایران در این رایگیری شرکت نکرده است.
ارمنستان، بلاروس، بولیوی، کوبا، کره شمالی، نیکاراگوا، روسیه، سودان، سوریه، ونزوئلا و زیمبابوه به این قطعنامه رای منفی دادهاند.
رای مثبت به قطعنامه احترام به یکپارچگی سرزمینی اوکراین فراتر از انتظار دیپلماتها توصیف شده است که بیانگر تایید بیش از نیمی از ۱۹۳ کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل از این قطعنامه است.
بر خلاف شورای امنیت سازمان ملل که قطعنامههای آن لازم الاجرا هستند، مصوبههای مجمع عمومی ضمانت اجرایی ندارند ولی بازتاب دهنده دیدگاه جهان هستند.
آندری دِشیتسیا، وزیر امور خارجه موقت اوکراین، در این جلسه گفت الحاق کریمه به روسیه توافقهای امنیت بینالمللی را به شدت تحت الشعاع قرار داده است.
او با ترغیب مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب این قطعنامه گفت این یک ماه هزینههای زیادی را بر اوکراین تحمیل کرده است.
پس از وزیر خارجه اوکراین، ویتالی چورکین نماینده روسیه در سازمان ملل این قطعنامه را «تهاجمی» خواند و گفت روسیه نمیتواند به درخواست مردم کریمه «برای به رسمیت شناختن حق تعیین سرنوشتشان» بیتفاوت باشد.
توماس مایر هارتینگ نماینده اتحادیه اروپا نیز در این جلسه استفاده از زور برای تغییر مرزها و اقدامات روسیه را که نقض منشور سازمان ملل متحد خواند،محکوم کرد.
در رویدادی دیگر مرتبط با اکراین صندوق بینالمللی پول با انتشار بیانیهای، از توافق اولیه با مقامهای اوکراین برای اعطای وام ۱۴ تا ۱۸ میلیارد دلاری به این کشور خبر داد.
در این بیانیه آمده که این توافق، در قالب یک برنامه اصلاحات اقتصادی دو ساله و با هدف تقویت و ایجاد ثبات در اقتصاد اوکراین صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، طرح اعطای وام به اوکراین، احتمالاً در ماه آوریل برای تصویب به هیات اجرایی صندوق بین المللی پول خواهد رفت.
در همین راستا کنگره آمریکا هم قانونی را تصویب کرد که بر مبنای آن با اعطای یک میلیارد دلار کمک به اوکراین موافقت شده است.
بر مبنای این قانون همچنین بر افرادی که در فساد در اوکراین نقش داشته اند، از جمله اتباع روسیه، تحریم هایی اعمال می شود.
سنای آمریکا روز پنجشنبه به این قانون رای داد در حالی که مجلس نمایندگان آمریکا با ۳۹۹ رای موافق و ۱۹ رای مخالف، به نسخه دیگری از این قانون رای داده است.
لایحه نهایی این قانون باید پیش از آنکه به امضای رییس جمهوری آمریکا برسد، تهیه شود.
در همین حال، نخست وزیر پیشین اوکراین، یولیا تیموشنکو اعلام کرد که در انتخابات آتی ریاست جمهوری اوکراین که قرار است روز چهارم خرداد برگزار شود، نامزد خواهد شد. تیموشنکوی ۵۳ ساله تصمیم خود را در یک کنفرانس خبری در کییف اعلام کرد.
یولیا تیموشنکو در سال ۲۰۱۱ میلادی به اتهام سوءاستفاده از قدرت به تحمل هفت سال زندان محکوم شده بود. هواداران تیموشنکو و کشورهای غربی این اتهام را سیاسی خوانده بودند. او که اصلیترین رقیب ویکتور یانوکوویچ، رییس جمهوری برکنار شده اوکراین بود، بعد از تغییر دولت در این کشور، و پس از حدود سه سال از زندان آزاد شد. یولیا تیموشنکو همچنین دو دوره، نخست وزیر اوکراین بود و در سال ۲۰۱۰ در انتخابات ریاست جمهوری در رقابتی نزدیک با ویکتور یانوکوویچ، شکست خورد.